Akurat u mnie było dokładnie odwrotnie. Orzecznik powiedział, ze nie może pani dostac dwóch rehabilitacji to co mi tu we wniosku pozaznaczała mastektomie, choroby układu ruchu i jeszcze krążenia.( Wniosek wystawił lekarz rodzinny). Po czym odrzucił ( dosłownie) dokumenty inne niz od neurologa. Poza tym nie ma sanatoriów, które leczą wszystkie choroby - stwierdził.wiesniaczkaela pisze: 11 sty 2018 22:58 Zabierz ze sobą wszystko , co masz . Okazało się , że moja dokumentacja to worek w którym zmieści się ćwiartka kartofli a istotnych badań brak . Dobrze że miałam przy sobie te tzw. ważne . Zabieraj , co masz i podtykaj pod nos .
Sanatoria ZUS 2018
-
montenegro
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2018 19:49
Re: Sanatoria ZUS 2018
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
To CIE uziemilj,wspulczuje,ja mieszkam w malym miescie to nie maja takiej opcjkuty pisze: 13 sty 2018 13:32No i ja właśnie z dużego miasta dostałem ambulatoryjne, bo do ośrodka mam niedaleko.
Pani orzecznik tylko zerknęła w komputer i stwierdziła że niedawno byłem na stacjonarnym - to teraz ambu......!
O tyle dobrze że mogłem sobie wybrać termin.
A pismo przyjdzie pocztą po 14 dniach, bo mamy czas na odwołanie....!!!!
Teraz zarówno z ZUS czy NFZ będzie andrenalinka - kiedy i gdzie !!!!!!
-
Tojka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2012 19:13
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 14
jestem za
tym bardziej teraz, gdy nie mamy wyboru, a znamy ośrodki, które nie wywiązuja się z wymagań ZUS
pare lat temu, na jednym z turnusów, kuracjusze sie zebrali i napisali skarge w sprawie posiłków (wysłali mailem) do departamentu ZUS - kontrola przyjechała po 3 dniach. Posiłki zmieniły sie radykalnie, oczywiscie na plus
mozna? można
W ub. lato bylam na turnusie w Koleczkowie (pora roku odpowiednia to i miejsce mi nie przeszkadzało
Ja zachęcałam do pisania wniosków
Można pisać skargi i wnioski.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Wracając do początku czy czytają w ZUSie . Czytają o ośrodkach i to co piszą uczestnicy turnusów. Może własnie po części skutkiem tego jest zmiana podejścia ZUS do wyjazdów w ramach prewencji i .
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10