Gdzie na kręgosłup

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Gdzie na kręgosłup

Post autor: woytek »

Bylaś trzy razy,w takim razie wsztstko przedemną ,jeździłaś z zus czy nfz-też czekam na przydział/komisje,
elizabet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 19:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: elizabet »

Byłam dwa razy ,jeden zus i drugi raz z nfz i od 4sierpnia zaczynam mój trzeci raz .My ci po operacji kręgosłupa powinniśmy przynajmniej raz w roku uczestniczyć w intensywnej rehabilitacji i oczywiście bardzo ważne codzienne systematyczne ćwiczenia ( z tym mam problem)
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

Raz w roku? Jak to załatwić,w nfz kojejki kosmiczne. A zusik chyba co roku nie bedzie wysyłał
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Zus wysyła tylko musisz mieć wniosek wypisany przez specjalistę :) ,,,Jeśli lekarza na komisji w zusie cie zakwalifikuje to pojedziesz ,,, :)
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

do ZUS może być wniosek wypełniony także przez lekarza rodzinnego (ja tak miałam). od komisji można wyjechać nawet w ciągu miesiąca.Zus wysyła do sanatorium nawet co pół roku. pozdrawiam
Panilasu
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2013 14:09
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Panilasu »

u mnie znalezienie specjalisty do wypisania skierowania już wiążę się z długimi wyjazdami...
taka_tam
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2013 14:13

Post autor: taka_tam »

Ja miałam wniosek podpisany przez lekarza pierwszego kontaktu a nie specjalisty. Złożyłam go w ZUS i po 2 tygodniach na komisji już byłam . Trafiłam na super lekarkę - moja historia choroby była skąpa , ale mimo tego dostałam wyjazd!!!! Zaraz w drugim pokoju z miłymi paniami ustaliłam termin wyjazdu:) No i jadę 17 sierpnia do Cieplic. Wszystko było szybko i sprawnie :):)
Jedzie ktoś może też w tym czasie do Cieplic ??? Pozdrawiam Wszystkich ;)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

A możesz napisać z jakiego jesteś województwa? Też mam zamiar skorzystać z takiej rehabilitacji. Pozdrawiam.
taka_tam
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2013 14:13

Post autor: taka_tam »

Jestem z woj. śląskiego , dokładnie ZUS ZABRZE. Trzymam kciuki aby i Tobie się udało:) Jadę pierwszy raz dopiero ale mam nadzieję, że nie ostatni :)
Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A śląski ZUS gdzie wysyła z tymi problemami,bo zauważyłem że z reguły najbliżej miejsca zamieszkania.Dokładnie Zus Rybnik.Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ