co z ALMĄ W SOBIESZEWIE

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
jaga15
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 lis 2017 20:31

co z ALMĄ W SOBIESZEWIE

Post autor: jaga15 »

Witam,kto jest teraz w Almie Sobieszewo na turnusie z prewencji ZUS.Proszę mi napisać jak tam jest ,wyjazd mi się zbliża ,a to co czytam to mi ciarki chodzą.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: co z ALMĄ W SOBIESZEWIE

Post autor: Fionka »

Najlepiej zadzwoń sama do Almy . Ja napisałam co wiem . Może tylko łódzkie zaprzestało wysyłania w to miejsce . Na moim turnusie we wrześniu było kilka osób które już podczas pobytu wysyłały skargi. Porobili zdjęcia , nagrali filmiki z trasy od pokoju na stołówkę i zbiegi. Trafili jeszcze gorzej niż ja . Lało im się na głowę a nie było pokoi na wymianę . Może przeprowadzili szybki remont , zainstalowali czujniki , może część pokoi została wyłączona zużytkowania . Dzwoń i dopytaj co i jak.
Darek4
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2017 10:36
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Darek4 »

Ja dzwoniłem do almy i Pani na recepcji odpowiedziała , że wszystko jest w porządku.
Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do ZUS i spytac co się dzieje w tym sanatorium i czy jest możliwośc zmiany miejsca turnusu bo faktycznie z opisów nie wyglada to za dobrze zwlaszcza w styczniu??
jaga15
Kuracjusz
Kuracjusz

witam ,chyba tak zrobię zadzwonię jutro do ZUS,dziękuję Wam za szczere odpowiedzi.Jak coś się dowiem to Wam napiszę.Zobaczę co i jak ,bo po tym co czytam to mi ciarki chodzą po plecach ,a w dodatku to zima i takie warunki a czas wyjazdu się zbliża.Czyżby mnie szkoła przetrwania czekała,pozdrawiam
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

wątek Stegna - Fala w dziale Oceń sanatorium
ktos pisał, ze Almę z dnia na dzień zamknęli, kuracjuszy z turnusu koncowolistopadowego przekierowali do Stegny
jolus_63
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 paź 2017 18:48

Post autor: jolus_63 »

Witam, jestem obecnie na turnusie w Almie. Mam pokój w ostatnim budynku gdzie są wyremontowane pokoje, jest czysto i przyjemnie. W pokojach jest bardzo ciepło. Jedzenie jest smaczne i naprawdę nie można narzekać. Rehabilitanci kompetentni i mili. Obsługa sanatorium również. Dla mnie minusem jest tylko to, że trzeba się sporo nachodzić między zabiegami, stołówką, a pokojem.

Nie można oczekiwać od sanatorom tego, że będzie 5 gwiazdkowym hotelem. Atmosferę przede wszystkim tworzą ludzie a nie wyposażenie.

Pozdrawiam kuracjuszy z następnego turnusu. :) :)
Darek4
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2017 10:36
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Darek4 »

Dziekuję Joluś za info.
To napisz w którym skrzydle brać pokój , żeby byl wyremontowany i napisz jak z dyscypliną czy o 22 juz wszyscy w łóżkach?
jaga15
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję Ci Joluś za tak budujące info,teraz jestem spokojniejsza ,pozdrawiam też Ciebie i życzę dalszego udanego pobytu.
jolus_63
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 paź 2017 18:48

Post autor: jolus_63 »

Witam
Cisza nocna jest o 22, to znaczy trzeba być do tej godziny na miejscu w ośrodku. Pokoje wyremontowane są w budynku D, od numeru 417 do numeru 432. Najlepiej przyjechać na miejsce jak najwcześniej, żeby móc wybrać sobie "lepszy" pokój. Remont trwa cały czas i pokoje do użytku oddawane są na bieżąco.
Pozdrawiam :) :)
jaga15
Kuracjusz
Kuracjusz

Wita jJoluś ślicznie Ci dziękuję za tak cenne info,ja się nastawiam pozytwnie ,życzę samych przyjemnych chwil i super zabiegów.
ODPOWIEDZ