Przysłanie skierowania w tym samym dniu co turnus
-
Damian27
- Kuracjusz

- Na forum od: 27 lip 2017 19:07
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 1
Przysłanie skierowania w tym samym dniu co turnus
witam:)Dostałem skierowanie do sanatorium w dniu 27.07 i w tym samym dniu rozpoczyna się turnus w Hotel Olceko (warmińsko-mazurskie) a jestem z Leska(podkarpackie) jakieś 600km drogi.Jestem po operacji kręgosłupa(przepuklina) i taka droga nie jest dla mnie.A na rehabilitacyjnym jestem od 23 maja do 20 wrzesnia. Co mam zrobic ?jaki czas ma zus na przysłanie skierowanie i czy może go wysłać tak jak mi wysłał?
-
forumowicz
Re: Przysłanie skierowania w tym samym dniu co turnus
Nie ma żadnych terminów, otrzymałeś skierowanie z tzw zwrotów.
Ja bym jutro pojechała do ZUS-u odniosła skierowanie z pismem , że stan zdrowia nie pozwala mi na tak daleką podróż i proszę o przydzielenie mi turnusu w pobliżu miejsca zamieszkania
powodzenia
Ja bym jutro pojechała do ZUS-u odniosła skierowanie z pismem , że stan zdrowia nie pozwala mi na tak daleką podróż i proszę o przydzielenie mi turnusu w pobliżu miejsca zamieszkania
powodzenia
-
Damian27
- Kuracjusz

- Na forum od: 27 lip 2017 19:07
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 1
Nie ma czasem 14 dni przynajmniej na wysłanie najpóźniej skierowania?Tak zrobiłem, ale jak dzwoniłem do pani ze skierowania to pani mi powiedziała ze to dla pana ostateczny termin
-
forumowicz
to w NFZ-cie są takie terminy,ZUS to trochę inna bajka.
Wychodzą z założenia, że i tak jesteś na zwolnieniu lekarskim to masz czas i jesteś dyspozycyjny.
Chcą wysłać Cię przed końcem okresu zasiłkowego , a to skierowanie ktoś z jakiejś przyczyny zwrócił i najczęściej "wciskają " to tym którym kończy się zasiłek chorobowy lub rehabilitacyjny .
Możesz spóźnić się 2 dni i nic Ci nie zrobią , jedynie skumulują się zabiegi .
Połączenie masz koszmarne , chociaż nie jest tak źle do W-wy i z W-wy ale godzinowo - uf
Wychodzą z założenia, że i tak jesteś na zwolnieniu lekarskim to masz czas i jesteś dyspozycyjny.
Chcą wysłać Cię przed końcem okresu zasiłkowego , a to skierowanie ktoś z jakiejś przyczyny zwrócił i najczęściej "wciskają " to tym którym kończy się zasiłek chorobowy lub rehabilitacyjny .
Możesz spóźnić się 2 dni i nic Ci nie zrobią , jedynie skumulują się zabiegi .
Połączenie masz koszmarne , chociaż nie jest tak źle do W-wy i z W-wy ale godzinowo - uf