Gościm

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Gościm

Post autor: netwoman »

Chyba lepsza Krynica w listopadzie niż Gościm w lipcu
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Nie byłem nie oceniam ale... wydaje się ,że to piękna okolica jeziora ,lasy .Sam obiekt nie budzi zachwytu ale w wakacje musi być pięknie nie ma siły że można wypocząć i się zrehabilitować mnie to zainteresowało :)
Awatar użytkownika
malwa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 paź 2009 02:05
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: malwa »

Oczywiście, że to piękna okolica :) jeżdzę tam często, co prawda prywatnie i na kilka dni, ale widzę Kuracjuszy i słyszę opinie.
Jeżeli ktoś lubi spokój, przyrodę i chce odpocząć, to miejsce jest idealne, zresztą tańce też są... ;)
Wieczorem, w kawiarni zawsze jest jakiś koncert lub inne ciekawe spotkanie, są organizowane różne imprezy np. w przyszłą sobotę- bal maskowy :o
Jezioro piękne, czyste, jest plaża, sprzęt pływający-kajaki, rowery wodne, łódki, zwykłe rowery też są, można spacerować po okolicznych lasach-komarów brak :D można posiedzieć na ławeczce, na pomoście, albo w pokoju...przy tv ;)Poza tym atmosfera...też jest ważna, a tam jest tak jakoś rodzinnie :)
Myślę, że osoby, które tam jadą, nie powinny mieć obaw, na pewno odpoczną i nabiorą sił. Pozdrawiam :kwiat:
Aaa...i na Krynicę w listopadzie nigdy bym nie zamieniła ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

agness pisze:ja też jadę od 27.07.. teraz taki sezon, że ciężko będzie zamienić ( próbowałam, to zaproponowali mi pierwsze wolne w listopadzie)..
zamień się ze mną ja mam od 7.07. :D
agness
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2017 14:18
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: agness »

Nie.. ja chciałam zamienić na inną miejscowość ( gdzieś bliżej).., ale skoro taka sytuacja to musi zostać jak jest- ja też nie mogę od 03.07. Ale próbuj z innymi się zamienić ;) Trzymam kciuki
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Ja wniknąłem w temat i widzę że dośc fajne ceny mają i kto wie może wezmę pod uwagę jakiś termin zimowy dla mnie ważne ,że jest woda ,dzięki za pozytywne spojrzenie na temat :)
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: netwoman »

W
ysłałam pismo do ZUS , że chcę zmienić . Jutro zadzwonię czy się udało, jak nie to raczej rezygnuję :(
Marko314
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2017 19:07
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marko314 »

Ja jade ze Złotoryi wczesniej bywalem w Cieplicach super okolica , a Gościm hmmmm jak zobaczylem w internecie zalamalem sie sama okolica odrazu poszedlem do ZUS-u aby zamienic ale brak mozliwosci jade bo musze ale im blizej wyjazdu tym bardziej myslec sie niechce mam nadzieje ze chociaz fajne towarzystwo bedzie . Pozdrawiam Marek ze Złotoryi odezwij sie na meila to juz chociaz troszke nawiazemy kontakt [email].pl
Marko314
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2017 19:07
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marko314 »

agunia89 pisze: 11 cze 2017 11:16 Hej. Kto jedzie 13.09 ?
Agunia89 ja jade odezwij sie na meila [email].pl do sklikania
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

W Gościmiu byłam w maju 2013r - i nigdy więcej bym tam nie pojechała :!: :!: :!:
po pierwsze: dziura
po drugie: duża dziura
po trzecie: ogromna dziura

Na temat ośrodka nie będę się rozpisywała zbyt dużo, bo być może coś się przez te 4 lata zmieniło (pokoje standard/ trójki bardzo małe/ jedzenie dobre i sporo ;) /kierownictwo okropne, psycholog b.kiepska, zabiegi w skali 1-10 oceniam na 4 - wirówki, wanny jakieś takie nie pierwszej czystości, w pomieszczeniu czuć było lekką stęchliznę :!: / rehabilitanci ok/).
Ośrodek ogrodzony, bez wpisu w zeszyt nie można wychodzić poza ogrodzenie, czułam się jak w obozie :!: wszędzie zakazy i nakazy.
Ośrodek położony nad jeziorem: maleńka brudna plaża, pomost (dla wędkarzy). Najbliższy sklep ok. 2km.
Kierownictwo popołudniami organizuje jakieś "występy" - dla mnie to porażka. "Tańce" organizowaliśmy sobie sami (laptop podłączony pod ich sprzęt).
Gdyby nie fajna ekipa kuracjuszy, to z nudów chyba bym sie rozchorowała ;)

Dodam, ze naprawdę nie jestem wybredna ;) ale Gościm to porażka.
W tym roku byłam na turnusie w miejscowości pod tytułem: jeszcze większa dziura niż Gościm ;) , ale położonej w "lepszym" sąsiedztwie, kierownictwo bardziej przyjazne, lepszy standard pokoi, no i jakoś tak ogólnie lepszy klimat ;)
ODPOWIEDZ