Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam,chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat tego ośrodka. Czy ktoś tam był i może coś napisać? Pierwszy raz w życiu jadę do sanatorium skierował mnie ZUS i nie mam wyboru muszę jechać . A może ktoś wybiera się na turnus zaczynając się 18.07.13r ??
Ja byłam w lato więc cały wolny czas spędzaliśmy na świeżym powietrzu do morza 8 km Pks-em za 4 zł 15 minut drogi i na dancingach. Wycieczki które były organizowane przez współpracujące z ośrodkiem biuro podróży były drogie i nie opłacało się jeździć. Zajęcia były w porządku ale jedzenie i wygląd ośrodka zostawiał bardzo wiele do życzenia.
Byłam w sanatorium "Dąbrówka" i nigdy już tam się nie wybiorę! Położenie - dzielnica "przemysłowo-składowa" w sąsiedztwie warsztat samochodowy, hurtownie ... Na jakiej podstawie pobierana jest opłata klimatyczna ! Raczej kuracjuszom należy się dopłata za uciążliwość.Na miejscu brak kuchni - posiłki dowożone i często zimne, niesmaczne i nieestetycznie podane.Na zabiegi dowozi się kuracjuszy BUSem. Zabiegi np borowina - świetne, ale jak jest się po zabiegu, przy nieudanej pogodzie deszcz, wiatr, niska temperatura ... nici z zabiegu jak przyjdzie czekać np 20 min na BUS-a, nie sprzyja to poprawie zdrowia. Do morza 8 km, a nawet w czerwcu po zalewie nie kursują statki wycieczkowe, nad zalewem nie ma plaży tylko betonowa pustynia "promenada". Z mojego turnusu kto mieszkał w niewielkiej odległości - rezygnował i uciekał do domu. Nie polecam. Byłam w czerwcu i dodatkowo oprócz hałasu z warsztatów i hurtowni doszła nowa uciążliwość - pylące topole. Jestem zaskoczona, że jeszcze w tym budynku i w tym otoczeniu nadal wysyła się kuracjuszy na leczenie uzdrowiskowe - to chyba żart, mamy XXI wiek!!!
właśnie czeka mnie "sanatoryjny debiut" i to właśnie w Dąbrówce... Czy ktoś tam był ostatnio, jakieś bliższe informacje, jakieś zmiany na lepsze ??? najpierw się cieszyłam, że w ogóle jadę, a teraz mam mieszane uczucia.... bardzo mieszane...
To co pisze Wilga to prawda, jezeli masz mozliwosc to zmien.Okolica fatalna, jedzenie katastrofa bylo wiele skarg ale wszystko na nic. Biuro turystyczne okropnie drogie nalezy go bojkotowac. Jezdze do sanatoriow i nigdzie nie ma takich cen.W tym sanatorium mozna liczyc tylko na dobre towarzystwo jak tego brak to koniec. Jedno co jest dobre to swietne zabiegi.
hmm, miejsca zmienić nie mogę, bo to się łączy ze zmianą terminu... mi bardzo zależało aby się zmieścić w 182 dniach zwolnienia...( jadę z ZUS); no cóż jeżeli zabiegi są ok, to zostaje mi tylko zorganizować dobre towarzystwo, a ja towarzyski zwierz jestem.... mam nadzieję, że jednak może ktoś był zadowolony.....