Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny „Excelsior”

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
orsylia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2017 09:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Iwonicz Zdrój 11.05.2017 Excelsior

Post autor: orsylia »

Witam po krótkiej przerwie :kwiat: Termin wyjazdu szybko się zbliża. Może ktoś z forumowiczów jest właśnie w Excelsiorze i zda relacje jak jest? Co warto wziąść ze sobą? Jak pogoda dopisuje? Jak są wyposażone i jakie są pokoje? Proszę o porady dla nowicjuszki :mrgreen:
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 08:32
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mart 36 »

Ja jestem teraz w Iwoniczu ale w innym osrodku,wiec wypowiem sie teraz tylko odnośnie pogody:raz slonce raz deszcz na przemian z burzami.Ale pieknie tu jest i duzo schodow :!: :oops: ;) za duzo :!: :!: A co brac?wszystko czego sie potrzebuje na dluzszym wyjezdzie,wygodne stroje do cwiczen przede wszystkim i cos zeby ladnie wygladac i dobrze sie czuc.a przede wszystkim wygodne obuwie
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

mart 36 pisze:(...) pieknie tu jest i duzo schodow :!: :oops: ;) za duzo :!: :!: (...)
Mart 36, Twoje schody to "mały pikuś" w porównaniu z tym co czeka Orsylię jeśli będzie szła do "siebie". :o
P1220247.JPG
P1220247.JPG (62.23 KiB) Przejrzano 1844 razy
P1220246.JPG
P1220246.JPG (75.86 KiB) Przejrzano 1844 razy
To są właśnie schody do "Excelsiora" Jest ich ponad 100 i są wyjątkowo niewygodne do wchodzenia. :roll:
Wydaje mi się, że czasem lepiej iść tak jak prowadzi droga dojazdowa. Trochę dalej, ale bez schodów. :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Byłam zimą w Klimacie w Iwoniczu, tam gdzie rehabilitacja praktycznie nie istnieje. :evil:
Do Exelsiora faktycznie jest daleko w stronę centrum. Nigdy nie chciałabym pojechać już do Iwonicza, bo nie ma tam robić .
Latem, cóż opalać się tylko i pić drinki na zewnątrz, przy kawiarniach. Poza tym tańce, jak ktoś tańczy -
nic więcej :evil: :evil: :evil: :evil:
Przereklamowany ten Iwonicz :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam. :kwiat:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Szpital Uzdrowiskowo – Rehabilitacyjny „Excelsior„ – posiada 210 miejsc w pokojach 1,2 i 3-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym. Część łazienek w pokojach oraz wszystkie ogólnodostępne na piętrach są przystosowane do obsługi gości niepełnosprawnych. Na parterze budynku znajduje się jadalnia, świetlica, kawiarenka i biblioteka. Na pierwszym półpiętrze usytuowana jest kaplica. Na każdym piętrze znajduje się gabinet lekarski i dyżurka pielęgniarska z gabinetem zabiegowym. Szpital posiada własny Uzdrowiskowy Zakład Przyrodoleczniczy, w którym świadczone są liczne zabiegi lecznicze, m.in zawijania i okłady borowinowe. Obiekt wyposażony jest w dostęp do sieci Internet Wi-Fi, posiada windy. Na miejscu istnieje możliwość skorzystania z mini pralni......[link]
Ostatnio zmieniony 09 maja 2017 17:15 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
orsylia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2017 09:11
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: orsylia »

Dziękuję Niania za wyczerpujące informacje :kwiat: To właśnie chciałam wiedzieć o ośrodku :D
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Do Martinki

Post autor: p-siak »

Wydaje mnie się, iż marudzisz.W naszych lubelskich miastach jest ładniej?W Twoim mieście jest masa imprez
i tras pieszych?Kobieta i nienawidzisz tańczyć?Trafisz do Stróży lub Osieczka, to dopiero się załamiesz.Bardzo
Cię pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Do Martinki

Post autor: Martinka »

grzegorzgg67 pisze:Wydaje mnie się, iż marudzisz.W naszych lubelskich miastach jest ładniej?W Twoim mieście jest masa imprez
i tras pieszych?Kobieta i nienawidzisz tańczyć?Trafisz do Stróży lub Osieczka, to dopiero się załamiesz.Bardzo
Cię pozdrawiam.
Grzesiuniu mój Słodki

Nie bierz nikogo swoją miarą. Pozwól na to, żeby inni mogli się wypowiedzieć, nie utrącając chęci
do tańca i spacerów innych kuracjuszy.
Znasz hasło nie mogę, kiedy twoje ciało, mimo, że chodzisz - nie daleko, tańczysz- nie skacząc Ciebie nie słucha?
Nie podsumowuj mnie, ponieważ mnie nie nie znasz.
Bardzo Ciebie pozdrawiam. :kwiat: :D
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36

Re: Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny „Excelsior”

Post autor: p-siak »

Ja tylko pytałem,odpowiedzi brak.Podpowiedz nam, gdzie jest bardzo fajnie,jak można spędzać wolny czas?
Nie ma o co się obrażać/nie zasługuje na wielkie czerwone litery i słodziaka-przesadziłaś/.

ja
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy

Re: Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny „Excelsior”

Post autor: lubelanka64 »

Martinka polecam Iwonicz jesienią lub latem, warunek, ze lubisz i możesz spacerować. Byłam jesienią, trafiłam piękną pogodę. Codziennie po obiedzie były wycieczki piesze po okolicznych górkach, cieszyłam oczy pięknymi widokami i łapałam z każdym dniem więcej kondycji. Można też pojechać do Rymanowa, Krosna, nie wspomnę o wyjazdach do Lwowa, na Węgry itp. Po kolacji albo tańce albo "długie Polaków rozmowy". Jeżeli dodam do tego grupę fajnych i ciekawych ludzi to pobyt w Iwoniczu był ze wszech miar udany dla zdrowia i dla ducha. Pojechałabym jeszcze raz aby pochodzić znajomymi szlakami. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ