Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04

Post autor: natiic »

Ale cisza...

Romek bierz kota ja wezmę psa :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Oj tam oj tam zaraz , że niezręczna cisza, ja zaczynam myśleć o pakowaniu się narazie robię wędliny na święta. Umyłem Madzię moją posprzatałem w bagażniku zrobiłem miejsce na reklamację.... :D nie wiem co kot na to Ale chyba woli zostać Focha zrobi jak wrócę...
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: natiic »

Również życzę pogodnych świąt i choć odrobinę słońca.

Chyba pakowanie czas zacząć, ale przyznam się że mi się nie chce
forumowicz

natiic pisze:Również życzę pogodnych świąt i choć odrobinę słońca.

Chyba pakowanie czas zacząć, ale przyznam się że mi się nie chce
No tak właśnie wiedziałem , że O czymś zapomnę pakować się .... to jutro jadę ...A to może jutro się spakuję :twisted:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

Witam następców!
Wesołych Świąt, tych najważniejszych dla katolików.
Kilka uwag dla was na gorąco:
1-Romek podpisz przed wyjazdem umowę z tymi chętnymi kobitkami do wędrowania.Z praktyki wiem, że jak się znajdzie jedna chętna do uprawiania turystyki, choćby po ścieżkach w parku zdrojowym to już będzie sukces.Przed moim turnusem chętnych było wiele.Później w realu okazywało się, że są liczne przeszkody i sam musiałem chodzić.A jak się znalazła jedna chętna do wchodzenia na Szrenicę i pod Łabski Szczyt, to byłem cały w skowronkach..
2-podusia naprawdę potrzebna, bo tu maja poduchy bardzo niewygodne.Jeśli się zmieści to brać.
3-Rowery są za piątaka na godzinę, tak jak pisaliście.Naprawdę dobre na te tereny, bo ja, podobnie jak Roman kocham jazdę na rowerku.
ale Romku możesz zabrać swój, tylko zabierz dodatkowo kawałek łańcucha i dobrą kłódkę oraz jakiś pokrowiec do zabezpieczania przed deszczem, bo możesz trzymać rower w stojaku przed budynkiem od strony tzw."beczki", czyli tej części budynku, która pozwala wychodzić na papierosa, koło fontanny.Drzwi każdy może otwierać, otrzymana z recepcji karta magnetyczną.(Blisko wejścia na stołówkę).
4-radze zabrać strój na gimnastykę z przynajmniej dwoma T-shirt'ami i czystymi, miłymi do dotykania przez panie instruktorki skarpetkami (2 pary),używanymi wyłącznie do gimnastyki, gacie lub kostium(y) do kąpieli w termach.Czepek niekoniecznie.
5-Mały ręcznik do obsługi po myciu twarzy i rak przy umywalce+ ewentualnie jeszcze mniejszy do spraw intymnych)+ 2 większe ręczniki i najlepiej ciemniejsze (przynajmniej jeden przeznaczony do borowiny, jeśli przewidujecie taki zabieg).
6-Kurtki: polar i przeciwdeszczowa, nieco grubsza, uniwersalna.
Elegantki mogą zabrać okrycie na wyjście "do kościoła" jak to sie mówi.Ja żałowałem, że nie zabrałem nieprzemakalnej kurtki tzw."kangurki".
7-Problemem o każdej porze roku tutaj są buty:
a-do tańca; b-do wędrówek po górach (koniecznie trapery z wysoką cholewką i twardymi protektorami dla tych co zamierzają chodzić w góry), do spacerowania po mieście i parku, kapcie i koniecznie klapki kąpielowe ( bo grzybek czycha wszędzie a leczenie go jest długie i uciążliwe)
8-Dużo lekkich bluzek, koszulek, a panowie T-shirt-ów.Wewnątrz budynku .chodzi się w spodniach, dresach i własnie w takich lekkich górnych
okryciach.
9-Mozna zabrać z dwa okrycia cieplejsze typu sweterek, bluza bawełniana itp.
To tyle na gorąco.Pamiętajcie, że Marzena była tu w lutym i chodziła po mieście w koszulce, my na początku także, a w święta i w kożuchu nie byłoby za gorąco.Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na Was bo zostaję do 26 (27)-mego. No i zabierzcie koniecznie dużo miłości do drugiego człowieka. :D :D :kwiat:
forumowicz

Z kolegi to pomocny Kuracjusz wszystkiego się można dowiedzieć. Umów z kobietami nie podpisuje raz mi się zdarzyło kilkadziesiąt lat temu starczy :twisted: do tej pory budzę się z krzykiem w nocy.......
Rowerka nie biorę narazie najwyżej pojadę do domu..
Buty som, koszulki som, skarpetki?? Miłe w dotyku ?? Trochę dziurawe Ale som, nie lubiem wody Ale jakieś gacie i czapek som , stroje do gimnastyki som, no oczywiście dresy z cudownymi łańcuchami som (wypolerowałem dla szpanu ) kumple z dzielni wiedzą siary nie zrobiem. Poducha no może prędzej deska albo materac ortopedyczny.... dobra idę wrzucić do worka. A wieczorem dres na tańce styknie? Jak by co bejzbola wezmę... jutro po południu się melduję posłusznie :D tak by mnie nikt nie poznał pierwszy raz od pół roku się ogoliłem :lol:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Marku ,widzę,że dobry przykład wziołeś zemnie i pięknie wszystko opisałeś :)
Pragnę jedynie sprostować (ponieważ o mnie wspomniałeś), że nie chodziłam po mieście w koszulce :P a jedynie na wieczorne spacery ;) na bose stopy :) :) Chyba,że tak ktoś o mnie mówił, a ja nic nie wiem :oops: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Dzisiaj Pan Kazik, grał w sali przed recepcją na organkach i kolejno doklejali się kuracjusze, którzy lubią śpiewać.A że było po kolacji, na dworze zimno, to śpiewających po 40-tce ;) przybywało coraz więcej.Daliśmy pokazówkę młodym, którzy chyba nie wierzyli, że starsze pokolenie potrafi się bez internetu i komórek spotkać nagle w jednym miejscu i w dodatku tak wspaniale się bawić.Bardzo żałowałem, że jednak nie zabrałem z sobą gitary, bo chyba jutro szli byśmy do kościoła prosto z tej imprezy na 7-mą, :lol:
Nie widziałem ani u siebie ani u innych objawów Alzheimera, Przypominały nam się teksty piosenek śpiewanych w harcerstwie, biesiadnych i innych.
Zła pogoda nam niestraszna.To pokolenie jednak umie się zabawić. :D :kwiat:
forumowicz

Dobrze, że ja jeszcze prawie nie po 40...... A ten wredny Niemiec wszystko chowa... Ale prawda przypominają się sytuacje z wieku prenatalnego....
Jeny ja też harcerzem byłem ... A właśnie słuchałem Ennio Morricone men with A harmonica... młodzi tego nie czują tylko hip hop rap albo doda , nie to co starzy prawie prekursorzy black metal ... operacja harcerskie sudety ktoś kojarzy....A Bieszczady tu w dolinach wstaje mgłą wilgotny dzień... :shock:
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: beatrix+ »

SDM. ....uwielbiam. ...
ODPOWIEDZ