Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: natiic »

Wesołych i pogodnych świąt.

Powinnam być już spakowana chociaż trochę ale tak strasznie mi się nie chce a wiem że jutro i w poniedziałek nie będzie kiedy kurczę niech mnie ktoś spakuję bo przyjadę z reklamówką pełną butelek zamiast ciuchów :D :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

natiic pisze:Wesołych i pogodnych świąt.

Powinnam być już spakowana chociaż trochę ale tak strasznie mi się nie chce a wiem że jutro i w poniedziałek nie będzie kiedy kurczę niech mnie ktoś spakuję bo przyjadę z reklamówką pełną butelek zamiast ciuchów :D :twisted:
No to coś jak ja..... :D
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

Romek butelek tu ci nie brakuje (w koszach). Codziennie widzę wypełnione kosze butelkami plastikowymi, szklanymi.Różnymi, choć ich miłośnicy nie przyjechali wyłącznie z reklamówkami :D Pokochali jeszcze jeden zabieg :lol: , wyrzucanie pustych butelek i pustych opakowań po papierosach :D
Dziadka informuję, że już rozmawiam przyjaźnie z panią, która usiłowała popsuć mi turnus.Jesteśmy katolikami a na te największe dla katolików święta trzeba uporządkować stosunki międzyludzkie i zacząć kochać każdego człowieka a więc i przyjaźnie z sobą rozmawiać.Czuję się przez to dużo lepiej.Myślę, że ta osoba również.Pozdrawiam.
Nie ma tego złego, co by się dobrze nie mogło skończyć. ;) :D :kwiat: :o
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj Pan Kazik, grał w sali przed recepcją na organkach i kolejno doklejali się kuracjusze, którzy lubią śpiewać.A że było po kolacji, na dworze zimno, to śpiewających po 40-tce ;) przybywało coraz więcej.Daliśmy pokazówkę młodym, którzy chyba nie wierzyli, że starsze pokolenie potrafi się bez internetu i komórek spotkać nagle w jednym miejscu i w dodatku tak wspaniale się bawić.Bardzo żałowałem, że jednak nie zabrałem z sobą gitary, bo chyba jutro szli byśmy do kościoła prosto z tej imprezy. :lol:
Nie widziałem ani u siebie ani u innych objawów Alzheimeera, Przypominały się teksty piosenek śpiewanych w harcerstwie, biesiadnych i innych.
Zła pogoda nam niestraszna.To pokolenie jednak potrafi sie bawić. :D :kwiat:
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: beatrix+ »

Nagrałeś ? Z Twoim głosem to chyba tam mury drżały? :)
Pewnie, że umie! Bo mają wyobraźnię. ...
Czyli była piękna Niedziela ...
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Betinko, Śpiewaliśmy raczej wespół- zespół czyli grupowo.Osoby, które przechodziły tamtędy na spacerek rozdziewały najpierw "paszcze" ze zdziwienia, potem płaszcze i kurtki i dołączały do tej ferajny. .Najpierw pojawił się Pan Kazik z instrumentem najdoskonalszym, czyli harmonijką ustną i Panią, która z nim śpiewała.
Po godzinie salka - poczekalnia była pełna.Takie wspólne śpiewanie zamiast spacerów przy nieciekawej pogodzie ale dające radość wszystkim i zadowolenie. :idea: :serce: :D :kwiat:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedno muszę stwierdzić.Tu na forum spotykają się ludziska w różnym wieku ale duchem wszyscy młodzi.W realu po przyjeździe spotykają się spojrzenia młodych z "młodymi inaczej", następuje najpierw konsternacja, potem dystans.Młode biegają przeważnie na tańce czy to w sztorm, czy to w ciszę, czyli i przy Wielkim Poście i w karnawale, "młodzi inaczej" preferują kawki w pokojach i kawiarenkach, spacery, wędrówki i wycieczki, czytanie zaległych lektur itp.
Raczej rzadko powstaje z tej różnej społeczności jeden "konglomerat" :D
Tak było, tak jest i tak będzie.
Dlatego uzupełnieniem na tym forum powinno być obowiązkowe przedstawienie się, do którego pokolenia się należy aby zaoszczędzić młodym pewnego rozczarowania co do oczekiwań. ;) :o
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: beatrix+ »

Moja Mama zawsze mawiała. ..DUCH SIĘ LICZY!
Bywa, że młodzi peselem są bardziej starzy od młodych duchem.
Na moim turnusie była mieszanka, kto chciał biegal, kto chciał biegał na tańce, a kto chciał biegał w góry. ...
Ale pogoda ducha, humor i dystans do siebie to podstawa w kontaktach międzyludzkich.
:)
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: natiic »

MarkStan to ja od raz mówię że jestem młoda inaczej wolę spacery, książki i kawę byle dobrą i bez fusów ale byle dalej od dyskotek. Mam nadzieję że to wam nie będzie przeszkadzać.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:D a ja :lol: byłem na dyskotece nie wziąłem książek tylko kom bo coś tam muszę popracować...jutro pójdę kupić Pana Tadeusza..W sensie do księgarni no :mrgreen:
ODPOWIEDZ