Dobrze czy źle?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dobrze czy źle?

Post autor: Celinka52 »

Samosia pisze:Zmiany...tylko,żeby po tych zmianach się nie okazało,że nawet jeśli człowiek sobie sam wszystko załatwi,potem wyjedzie i po powrocie przyjdzie mu ubiegać się o zwrot i wtedy dopiero zaczną się kombinacje,bo pewnie aby jak najmniej oddać będą szukać dziury w całym bo zrobią sobie ,,cennik" :o :o :o
Oczywiście, obecnie przezywam ,, dobrą zmianę,, oby hurtem nie załapać sie na następna ,, dobrą zmianę,, :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

..Zaraz zarraz
A co ze składka ,która płacę ?
Nikt nie sprzeda mi pobytu, zabiegów czy posiłku w CENIE jaka wynegocjował FUNDUSZ
Czyli co płacę co miesiąc kwote X
Decyduje się na wyjazd..10..15..20 lub w innym wymiarze
Płacę ośrodkowi kwotę X...wracam udaje sie do..i CZEKAM ile 1 -2 dni czy 2 -3 miesiace bo Kasa poszła na inny Cel.

A co zludzmi ,którzy są schorowani i BIEDNI bo wielu Schorowanych ma dylematy w Aptece czego tym razem NIE kupić.
Dzis odbierałem swoje leki i obok -Duża sieciowa Apteka -Pani miał do zapłacenia cos około 300 złotych i Co Kobieta NIE odebrał bi ..Swieta ( była tem też min .-Insulina -Pan Aptekarz zgodził sie na ..podzielenie Recepty Pani wzieła tylko to co było potrzebne)

Ta kobieta NIGDY nie pojedzie do sanatorium bo skad wezie za pobyt 21 dniowy około 3000 zlotych
Bo wg ZiP -koszt pobytu około 2100 złotych plus koszt w Sanatorium kolejne 500 a dzie INNE opłaty.

Jeżeli do czegoś takiego dojdzie Sam ruszę na ..Warszawe ..to sa jakies głupie pomysły NIGDZIE w ŻADNYM CYWILIZOWANYM KRAJU NIE MA TAKIEGO SYSTEMU

oj poszło cisnienie
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jeżeli do czegoś takiego dojdzie Sam ruszę na ..Warszawe
Darek a dlaczego na Warszawę? To nie my głosowaliśmy na ten rząd ;) :lol:
A co ze składka ,która płacę ?
A kogo to obchodzi? Decydentów na pewno nie.
Mamy dobrą zmianę....pijaczki i nieroby śmieją się z tych co pracują i emerytów którym robi się waloryzację 3 złote.Pracowałam długo,nie zarabiałam mało,odprowadzałam składki wszelkie w kwocie niemałej. I co?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mirabella pisze:Sami wybieramy obiekt,płacimy za pobyt i zabiegi.
Po powrocie i przedstawieniu dokumentacji będzie można otrzymać zwrot kosztów zakwaterowania.
a skąd ten zwrot kosztów? i czy będzie ten zwrot uzależniony od dochodu kuracjusza czy każdy dostanie pełen zwrot na podstawie przedłożonej faktury?
czy może ryczałt dla każdego taki sam?
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie,że jeśli ta ,,dobra zmiana" będzie po to aby nam szarym ludkom jeszcze bardziej życie utrudnić :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Dobrze czy źle?

Post autor: jacky6 »

Pytanie nie tylko retoryczne - bo nie oparte na żadnym dokumencie źródłowym a jeno na gdybaniu.
Zaczekajmy na konkrety z oficjalnych źródeł a wtedy podyskutujemy.
:mrgreen: :ugeek:
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

A ja myslę, ze to bedzie bardzo dobra zmiana. I przypuszczam, ze bedzie możliwość rozliczenia bezgotowkowego.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AgaC pisze:A ja myslę, ze to bedzie bardzo dobra zmiana. I przypuszczam, ze bedzie możliwość rozliczenia bezgotowkowego.
Pewnie tak tylko,że papiery i rachunki trzeba będzie przedstawiać i jak już tu ktoś wcześniej napisał ludzie młodsi dają radę ale jeśli idzie o osoby starsze to będzie dla nich wielki problem :(
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

jacky6 pisze:Pytanie nie tylko retoryczne - bo nie oparte na żadnym dokumencie źródłowym a jeno na gdybaniu.
Zaczekajmy na konkrety z oficjalnych źródeł a wtedy podyskutujemy.
:mrgreen: :ugeek:
O czym niby mieli byśmy dyskutować :?: o zaistniałym fakcie :?: Będą zmiany, dobre zmiany ale nie dla przeciętnego Kowalskiego :shock: Niech oddadzą moją kasę to ją sobie zainwestuje w rehabilitacje.Raptem w życiu 2 razy byłam w sanatorium a składki płaciłam spore i płace nadal.Niestety ja w tym temacie optymistką nie jestem.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dodam jeszcze...żeby z tego bałaganu jaki mamy teraz nie zrobił się jeszcze większy bałagan :?
ODPOWIEDZ