Oczywiście, obecnie przezywam ,, dobrą zmianę,, oby hurtem nie załapać sie na następna ,, dobrą zmianę,,Samosia pisze:Zmiany...tylko,żeby po tych zmianach się nie okazało,że nawet jeśli człowiek sobie sam wszystko załatwi,potem wyjedzie i po powrocie przyjdzie mu ubiegać się o zwrot i wtedy dopiero zaczną się kombinacje,bo pewnie aby jak najmniej oddać będą szukać dziury w całym bo zrobią sobie ,,cennik"![]()
![]()
Dobrze czy źle?
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Dobrze czy źle?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
A co ze składka ,która płacę ?
Nikt nie sprzeda mi pobytu, zabiegów czy posiłku w CENIE jaka wynegocjował FUNDUSZ
Czyli co płacę co miesiąc kwote X
Decyduje się na wyjazd..10..15..20 lub w innym wymiarze
Płacę ośrodkowi kwotę X...wracam udaje sie do..i CZEKAM ile 1 -2 dni czy 2 -3 miesiace bo Kasa poszła na inny Cel.
A co zludzmi ,którzy są schorowani i BIEDNI bo wielu Schorowanych ma dylematy w Aptece czego tym razem NIE kupić.
Dzis odbierałem swoje leki i obok -Duża sieciowa Apteka -Pani miał do zapłacenia cos około 300 złotych i Co Kobieta NIE odebrał bi ..Swieta ( była tem też min .-Insulina -Pan Aptekarz zgodził sie na ..podzielenie Recepty Pani wzieła tylko to co było potrzebne)
Ta kobieta NIGDY nie pojedzie do sanatorium bo skad wezie za pobyt 21 dniowy około 3000 zlotych
Bo wg ZiP -koszt pobytu około 2100 złotych plus koszt w Sanatorium kolejne 500 a dzie INNE opłaty.
Jeżeli do czegoś takiego dojdzie Sam ruszę na ..Warszawe ..to sa jakies głupie pomysły NIGDZIE w ŻADNYM CYWILIZOWANYM KRAJU NIE MA TAKIEGO SYSTEMU
oj poszło cisnienie
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Darek a dlaczego na Warszawę? To nie my głosowaliśmy na ten rządJeżeli do czegoś takiego dojdzie Sam ruszę na ..Warszawe
A kogo to obchodzi? Decydentów na pewno nie.A co ze składka ,która płacę ?
Mamy dobrą zmianę....pijaczki i nieroby śmieją się z tych co pracują i emerytów którym robi się waloryzację 3 złote.Pracowałam długo,nie zarabiałam mało,odprowadzałam składki wszelkie w kwocie niemałej. I co?
-
forumowicz
a skąd ten zwrot kosztów? i czy będzie ten zwrot uzależniony od dochodu kuracjusza czy każdy dostanie pełen zwrot na podstawie przedłożonej faktury?Mirabella pisze:Sami wybieramy obiekt,płacimy za pobyt i zabiegi.
Po powrocie i przedstawieniu dokumentacji będzie można otrzymać zwrot kosztów zakwaterowania.
czy może ryczałt dla każdego taki sam?
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Dobrze czy źle?
Zaczekajmy na konkrety z oficjalnych źródeł a wtedy podyskutujemy.
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Pewnie tak tylko,że papiery i rachunki trzeba będzie przedstawiać i jak już tu ktoś wcześniej napisał ludzie młodsi dają radę ale jeśli idzie o osoby starsze to będzie dla nich wielki problemAgaC pisze:A ja myslę, ze to bedzie bardzo dobra zmiana. I przypuszczam, ze bedzie możliwość rozliczenia bezgotowkowego.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
O czym niby mieli byśmy dyskutowaćjacky6 pisze:Pytanie nie tylko retoryczne - bo nie oparte na żadnym dokumencie źródłowym a jeno na gdybaniu.
Zaczekajmy na konkrety z oficjalnych źródeł a wtedy podyskutujemy.
![]()
![]()