Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: wiktor64 »

esia62 pisze:Od weryfikacji minelo juz 6 miesiecy.Na dzis moj numer 2522 ,schodzi powoli.Kolezanka zlozyla 17 marca 2015 jej numer 1600 i cisza.Sądze , ze aby dostac skierowanie trzeba miec nr ponizej 1000.Jesli tylko cos sie ruszy to napewno napisze.Pozdrawiam
Nie przejmuj się ją też miałem 2000 tys i w ciągu jednego dnia poszło 1,500 a dostałem jak miałem 100 do Kołobrzegu do posejdonu jestem bardzo zadowolony chociaż opinie były na bakier no ale ile ludzi tyle opini a tak na marginesie to się ciesz bo czas pracuje dla ciebie piękny miesiąc możesz dostać trochę cierpliwości i dostaniesz ja też czekałem i mam już z górki myślę że napiszesz gdzie dostałaś to na tyle narka :kwiat:
wandaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2016 20:40
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: wandaa »

Wiktor64- gdy otrzymałeś przydział- to jaki miałeś czas na przygotowanie się do wyjazdu.
wandaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Niania szkoda,że nie spytałaś czy można dopytywać o zwroty w oddziałach NFZ-bo ja mam do Wrocławia 150 km.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

wandaa pisze:Wiktor64- gdy otrzymałeś przydział- to jaki miałeś czas na przygotowanie się do wyjazdu.
Witam ja dostałem informacje 2 miesiące wcześniej oczywiście śledziłem w internecie a co dziwne moja żona dostała skierowanie 2 tygodnie przed wyjazdem i tak to u nich jest jak coś to pytać po to jest te forum :D
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

wandaa pisze:Niania szkoda,że nie spytałaś czy można dopytywać o zwroty w oddziałach NFZ-bo ja mam do Wrocławia 150 km.
Wandaa ;) Ja na Twoim miejscu jeśli masz blisko do oddziału to się po prostu wybierz albo zadzwoń i zapytaj.
Napisz co postanowiłaś ;) pozdrawiam miłego dnia
wandaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Niania,postanowiłam zadzwonić,niestety nie odbierają.wybiorę się osobiście. Jak widać szanują się nie tylko we Wrocławiu. tj.NFZ Jelenia Góra.Pozdrawiam.
Kotka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2015 12:41

Post autor: Kotka »

wiktor64 pisze: dostałem jak miałem 100 do Kołobrzegu do posejdonu jestem bardzo zadowolony chociaż opinie były na bakier no ale ile ludzi tyle opini :kwiat:
ja we wrześniu/październiku 2015 roku byłam po raz pierwszy w sanatorium właśnie w Posejdonie i jestem zadowolona :)

Jak masz jakieś pytania to pisz !!!
Awatar użytkownika
esia62
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2011 17:21
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: esia62 »

Czekam spokojnie bo ciesze sie,ze moj wyjazd będzie w wiosennym miesiacu.Ostatnie moje wyjazdy to byl styczen :D .Najfajniejsze w tym wszystkim to czekanie ;) jak dostane skierowanie to napewno sie tutaj pochwale.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

esia62 pisze:Czekam spokojnie bo ciesze sie,ze moj wyjazd będzie w wiosennym miesiacu.Ostatnie moje wyjazdy to byl styczen :D .Najfajniejsze w tym wszystkim to czekanie ;) jak dostane skierowanie to napewno sie tutaj pochwale.
Witaj ;) Znajomy składał dokumenty w lutym 2015r.
Dostała teraz przydział w lutym na kwiecień 2017r.
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Basia71 »

01.03 pojawiła się u mnie informacją, że wniosek został zwrócony do weryfikacji. 9.03 dostałam list z NFZ że wniosek został wysłany do lekarza. 17.03 była u lekarza, który powiedział , że teraz jest " wolna amerykanka " i w zasadzie nie potrzebnie przychodziłam w tej sprawie bo lekarz sam odsyła wniosek. Zapytał się pielęgniarkę czy już mój wniosek został wysłany ona potwierdziła że tak . Minął tydzień a ja wciąż mam status że wniosek został wysłany do lekarza. Gabinet lekarski jest dwie ulice od NFZ i nawet ta sama poczta je obsługuje gdzie zatem jest mój wniosek ... ??? Jeżeli do środy status na stronie się nie zmieni to chyba czas się przejść do NFZ - tu .
ODPOWIEDZ