Iwonicz Zdrój Sanatorium "Klimat" 03.05.-26.05.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Mikser
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2017 19:09
Oddział NFZ: Śląski

Re: Iwonicz Zdrój Sanatorium "Klimat" 03.05.-26.05.2017

Post autor: Mikser »

Już to kiedyś czytałem. Najistotniejsze sprawy.
Dzięki. :)
Awatar użytkownika
iga54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2017 08:04
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iga54 »

Będe w Klimacie od 16.03 jak jest naprawde to się przekonam na własnej skórze :P
Awatar użytkownika
Mikser
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Iga super.
Proszę o relacje "live" ;) a tak poważnie.
To interesuje mnie które pokoje lepsze i o które lepiej przyjechać aby móc jeszcze ew. wybrać pokój. W ogóle czy jest taka możliwość. Co warto zabrać dodatkowo
. Udanego i efektywnego pobytu. :)
Awatar użytkownika
iga54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2017 08:04
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iga54 »

Dziękuję ,mam nadzieje ,że taki własnie bedzie :D Postaram sie być pomocna w udzieleniu informacji o ile czas pozwoli :lol:
Awatar użytkownika
Mikser
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:D zabiegi, ćwiczenia, zajęcia taneczne może być ciężko z czasem. Ale pamiętaj o zmiennikach :D
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 15:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: adiutantka »

iga54 pisze:Dziękuję ,mam nadzieje ,że taki własnie bedzie :D Postaram sie być pomocna w udzieleniu informacji o ile czas pozwoli :lol:
hejka mnie jeszcze interesują miejsca parkingowe
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Jest parę miejsc przy Klimacie, nie wiem jaka opłata.Nie stawiać na zakazach na ulicy wzdłuż ośrodka-policja wypisuje mandaty.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Hmmm. Miejsca parkingowe? Tak jak pisał Ci Grzegorz przy "Klimacie" jest ich tylko
kilka po zachodniej stronie budynku. Zdjęcie poniżej.
Parking przy "Klimacie".
Parking przy "Klimacie".
pk1.jpg (18.26 KiB) Przejrzano 829 razy
Nie jeden raz widziałem jak samochody parkowały w alejkach przy budynku od strony ulicy.
Dziś tzn. 11 marca br.akurat nie ma tutaj nawet jednego samochodu. Może już nie można tu parkować?
Alejka przy budynku.
Alejka przy budynku.
pk2.jpg (27.72 KiB) Przejrzano 829 razy
To kolejne alejki gdzie parkowały samochody. Jedyny problem to wyjazd. Trzeba było
dogadać się kto jeździ częściej, a kto nie "rusza" samochodu przez cały turnus.
Kolejne alejki przy budynku. Widok od wejścia.
Kolejne alejki przy budynku. Widok od wejścia.
pk3.jpg (25.36 KiB) Przejrzano 829 razy
Można skorzystać z parkingu przy kościele. To zaraz obok "Klimatu". Wprawdzie są tablice,
że parkowanie tylko w czasie nabożeństw, ale zawsze stoi kilka aut z "obcą" rejestracją.
Parking przy kościele.
Parking przy kościele.
pk4.jpg (29.34 KiB) Przejrzano 829 razy
Tak jak wspomniał Grzegorz nie warto parkować na ulicy wzdłuż budynku sanatorium.
Do godz. 15 mogą parkować pracownicy uzdrowiska, a później obowiązuje zakaz i grozi mandat.
Ulica przy budynku z zakazem zatrzymywania się.
Ulica przy budynku z zakazem zatrzymywania się.
pk5.jpg (22.25 KiB) Przejrzano 829 razy
Przepraszam za jakość zdjęć i opisy; zdjęcia robione na "chybcika" z telefonu, :lol: a opisy też robione na
"chybcika" bo pora się zbierać do "Krakowiaka". Rezerwacja wprawdzie jest, ale warto być wcześniej. 8-) :D
p.s. Z tego wszystkiego zapomniałbym o najważniejszym. Opłata za turnus, 24 dni wynosi 150 PLN. :( :(
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 15:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: adiutantka »

Dzia_dek pisze:Hmmm. Miejsca parkingowe? Tak jak pisał Ci Grzegorz przy "Klimacie" jest ich tylko
kilka po zachodniej stronie budynku. Zdjęcie poniżej.
pk1.jpg
Nie jeden raz widziałem jak samochody parkowały w alejkach przy budynku od strony ulicy.
Dziś tzn. 11 marca br.akurat nie ma tutaj nawet jednego samochodu. Może już nie można tu parkować?
pk2.jpg
To kolejne alejki gdzie parkowały samochody. Jedyny problem to wyjazd. Trzeba było
dogadać się kto jeździ częściej, a kto nie "rusza" samochodu przez cały turnus.
pk3.jpg
Można skorzystać z parkingu przy kościele. To zaraz obok "Klimatu". Wprawdzie są tablice,
że parkowanie tylko w czasie nabożeństw, ale zawsze stoi kilka aut z "obcą" rejestracją.
pk4.jpg
Tak jak wspomniał Grzegorz nie warto parkować na ulicy wzdłuż budynku sanatorium.
Do godz. 15 mogą parkować pracownicy uzdrowiska, a później obowiązuje zakaz i grozi mandat.
pk5.jpg
Przepraszam za jakość zdjęć i opisy; zdjęcia robione na "chybcika" z telefonu, :lol: a opisy też robione na
"chybcika" bo pora się zbierać do "Krakowiaka". Rezerwacja wprawdzie jest, ale warto być wcześniej. 8-) :D
p.s. Z tego wszystkiego zapomniałbym o najważniejszym. Opłata za turnus, 24 dni wynosi 150 PLN. :( :(
Dziękuję za mega dużo informacji i fotek teraz nigdzie nie ma za darmo najważniejsze żeby było bezpiecznie i żeby wrócić bez dodatkowych punktów. Jesteś teraz na turnusie czy masz dla przyszłych kuracjuszy Klimatu jakieś cenne wskazówki pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Sorki, ale nie miałem wcześniej możliwości, aby odpisać na Twoje pytania. Nie jestem w tej chwili na turnusie,
ale w Iwoniczu bywam b. często z racji miejsca zamieszkania. Poza tym bardzo lubię to male klimatyczne miasteczko
tak jak i pobliski Rymanów Zdrój. Wskazówki? Przede wszystkim przyjechać tak wcześnie jak tylko się da. Szansa na
lepsze warunki zakwaterowania jak i lepsze (!) i lepiej rozplanowane zabiegi.Cała reszta to zazwyczaj zależy od
towarzystwa z którym przyjdzie Ci spędzać turnus oraz od tego jak lubisz spędzać wolny czas. Będąc tutaj jest gdzie
powędrować po okolicznych górkach (wysokość do 600 m), jeśli będziesz zmotoryzowanym kuracjuszem to w promieniu
do 30 km jest całe mnóstwo miejsc, które warto zobaczyć (sporo takich miejsc jest opisanych w dziale "Uzdrowiska" -
Iwonicz. Rymanów, Polańczyk - w obiektywie). Braknie Ci turnusu żeby zwiedzić co ciekawsze. Jeśli lubisz taniec to też
bez problemu coś dla siebie tutaj, w Iwoniczu, znajdziesz. Na dniach ma się rozpocząć remont restauracji - jadalni
w "Klimacie". Po remoncie mają prawdopodobnie powrócić wieczorki taneczne na miejscu. Będąc tam w piątek na kolacji,
zobaczyłem taką informacje przy wejściu (zdjęcie poniżej). Czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tym podpisem
i dlaczego "po kolacji"?
podpis.jpg
podpis.jpg (15.09 KiB) Przejrzano 790 razy
ODPOWIEDZ