Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
A ja planuję w kwietniu złożyć wniosek , może ....w czerwcu 2019 gdzieś mnie wyśle nasz NFZ , czy co tam będzie zamiast , chyba ,że ... całkiem skomercjalizują sanatoryjne wyjazdy i nie będzie dofinansowania "państwa"
Pozdrawiam
14 stycznia minęło 18 miesięcy od wpłynięcia skierowania do DONFZ a w przeglądarce skierowań ciągle skierowanie oczekujące na wyznaczenie miejsca.....
Może być aż 2 miesięczny poślizg ?
Andrzej ja złożyłam w czerwcu 2015 i do dziś nie dostałam dokumentów do weryfikacji - wnioskując z tego co pisały dziewczyny wcześniej to dokumenty nie dostanę jak ok 13 000 numeru obecnie mam 16144 czyli w okolicach Wielkanocy ... tak wróżę ... tak czy inaczej trzeba odczekać taki czas jaki był podany przez NFZ po wpłynięciu wniosku . Tylko raz mi się śliznęło - 2006 roku po dwóch tygodniach od złożenia dokumentów dostałam przydział i to do Sopotu . Nie wiem czy ktoś się pomylił czy to był taki świecki cud . Basia
Andrzej - jak nie zagladasz tu za czesto, to moze twoje skierowanie juz jest po weryfikacji? Ponoc teraz wysylaja do lekarza i moze lekarz odeslal z automatu do NFZ? Jest to mozliwe Ale Wam dobrze, u mnie jeszcze 35tys numerkow... Jak nic jeszcez rok czekania. Ale planuje wrzesien/pazdziernik celowac w zwroty
Dowiedziałam się od znajomej która składała dokumenty w lutym 2015r.
Dostała teraz przydział na kwiecień 2017r.
Taki jest obecny u nas czas oczekiwania.
Weryfikacje miała początek września 2016r.
Pozdrawiam oczekujących.
Wczoraj pojawiła mi się informacją że " KIEROWANIE ZWRÓCONE DO LEKARZA KIERUJĄCEGO W CELU WERYFIKACJI/AKTUALIZACJI DANYCH MEDYCZNYCH Z POWODU BRAKU MOŻLIWOŚCI JEGO POTWIERDZENIA W OKRESIE 18 M-CY OD DNIA JEGO WYSTAWIENIA "
Data wpływu do oddziału NFZ: 2015-06-26
28.02 miałam nr 15 765 ; blisko coraz bliżej
Mogę podzielić się informacją że znajomy znajomego czeka po weryfikacji ma numer 3036 i nadal bez przydziału.
Czyżby muszą spaść aż do końca. wniosek składał w kwietniu 2015r.
Pozdrawiam