Dojazd do Domu Zdrojowego w Cieplicach

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Dojazd do Domu Zdrojowego w Cieplicach

Post autor: Mazrena »

Witam, jak dojechać z Jeleniej Góry (dworzec PKP) do Cieplic i dalej do Domu zdrojowego ? Czy ktoś ma to opanowane ? :?: :roll:
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Dojazd do Domu Zdrojowego w Cieplicach

Post autor: smuga »

Witaj Mazrena :kwiat: Z dworca masz autobus MZK który dojeżdża do przystanku Cervi Sanatorium z którego masz pare kroków do Domu Zdrojowego .Jeżdzi tam sporo linii ja pamiętam 9.....jeżdżą jeszcze busiki tak że nie ma problemu z dojazdem. Cieplice to tak poprawdzie dzielnica Jeleniej , pare minut i jestes na miejscu . Pozdrawiam i udanej kuracji :D
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Smuga, mam nadzieję,że w takich kurortach to jakoś zorganizowane. Ostateczność to chyba taxi :oops: Pociąg tez jest tylko sporo czekania :|
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:kwiat: Mazrena nic się nie martw dojazdem . a pociąg odpuść spory kawałek drogi z dworca Cieplice do Domu Zdrojowego i taxi taż , szkoda kasiory. Te autobusy MZK i Busy kursują co parę minut , nawet nocne a przystanki początkowe mają przy samym dworcu Jelenia Góra. Ja mieszkałam w Polonii i okna miałam właśnie na ten przystanek koło Żabki i zapewniam Cię że jeżdziły co parę minutek , tylko że ja nie pamiętam tych numerów bo korzystałam tylko z tego co pisałam i to raz :) Jak wsiądziesz do numeru który przejeżdża przez ulicę Cervi i ul.Cieplicką ( chyba jednak ten przystanek nazywał się Cieplicka )to na bank wysiądziesz na tym przystanku tylko nie wysiadaj przy sanatorium Agat tylko przy Polonii a jak zapytasz kierowcy to na pewno powie gdzie wysiąść bo dużo kuracjuszy tak jeżdzi ;) ;) poznasz po walizach :lol: .
. Ten przystanek jest praktycznie przy wlocie na główny deptak uzdrowiska to tak no chyba 50-100 metrów i Dom zdrojowy 8-) . Kiedy jedziesz ? Wiosną jak już zielono i kwitną drzewa tam tak pięknie w parku Zdrojowym i Norweskim .....oj ale się rozmarzyłam :lol: :lol:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Smuga za informację, mam nadzieję,że dam rade, choć na pewno raźniej by było z kimś . :mrgreen: Ja jadę już niedługo 24.02 :D Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam :-) Ja jutro będę wysiadała na przystanku PKS w Cieplicach, autobus jedzie do Szklarskiej, dlatego chciałam zapytać jak dostać się do Sanatorium Agat? Czy dzwonić po taxi? Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Bożena :kwiat: Przystanek PKS w Cieplicach jest bodajże przy dworcu PKP , a piechotką to będzie chyba do 2 kilometrów do Agatu :roll: Jest tam też blisko przystanek komunikacji miejskiej ale czy jadą z niego autobusy do Agatu :oops: nie wiem ....więc albo piechotką zwiedzając po drodze deptak i wzdłuż parku zdrojowego albo taxi , bo jednak tą walizę targać to jest spory kawałek ;) Super pobytu życzę :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Smuga :-) patrząc po mapie-komunikacja w Jeleniej Górze-Cieplice to raczej stawiam na taxi, bo po nocnej jeździe nie bardzo mi się będzie chciało spacerować :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam i w czasie pobytu odezwę się :)
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:kwiat: Odezwij się :D i opisz troszkę Cieplice ....dwa lata temu ( jak ten czas leci) byłam tam ostatnio i jestem ciekawa jak się zmienia . Bardzo mnie interesuje co zrobiono w Pawilonie Norweskim w parku , kiedyś było tam muzeum przyrodnicze a potem jakiś czas stał pusty . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zawsze opisuję :) jestem nastawiona na zwiedzanie :) :kwiat: chociaż nie lubię zimy, no ale cóż los tak chciał. Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ