Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
oczywiście ze chodzi mi o niekomercyjne wyjścia na basen, licze się z tym od razu, jedni wolą spacer, inni zabawe, ja lubie sport, pływanie, rower, fitness, to nie fanaberia, mam ciężką psychicznie pracę, tylko przy uprawianiu sportu się resetuje, musze bardzo schudnąć przed operacją, tylko basen spala u mnie kalorie, bo nie obciąża lędźwi. napisze do ZUS prośbe, zobaczę co powiedzą
Te 200 km , to najcześciej odległość od miejsca zamieszkania do ośrodka rehabilitacyjnego, na turnus ze skierowania ZUS-u. Chociaż to nie zasada .
Jeśli chodzi o basen - to zawsze jako zabieg jest gimnastyka w basenie , nie pływanie ale gimnastyka. Jeśli będziesz chciała popływać , będziesz musiała wykupić karnet .
Kate, piszesz szpital uzdrowiskowy, bo w Aleksandrowie taki jest, a to może wprowadzać w błąd, bo chodzi o sanatorium ZUS. W wielu przypadkach może nie jest to 200 km, ale w miarę blisko. Podobno są wyjątki, szczególnie wtedy, gdy w pobliżu nie ma sanatoriów ZUS , albo przy schorzeniach współistniejących. Niektórzy jeżdżą z ZUS-u nawet ponad 500 km.
Jeszcze jedno Kate,jeśli chodzi o tereny nizinne, to w Inowrocławiu miałabyś gdzie popływać i w Uniejowie. W pierwszym kilka basenów, w drugim termy.
A może zamiast pisać , spróbuj do nich pojechać osobiście, o ile masz niedaleko i porozmawiaj z tą panią, która dawała ci skierowanie.
Powodzenia w zamianie miejsca.
Emik, na skierowaniu jest Skierowanie ZUS do Kolejowego Szpitala Uzdrowiskowego w Aleksandrowie Kujawskim, dlatego tak nazywam. jutro jade do ZUS i zloze pismo. i zapytam się o te 200 km.
barbara-g1 - sama gimastyka to dla mnie za mało, co zrobie ze kocham pływac, skoro mam być tam 24 dni, to na maxa chciałabym to wykorzystać, oczywiście karnet już mogę kupic, bowiem ze wykorzystam
Katekate musisz mieć argumenty dla ZUS o zamianę miejsca samo to że nie możesz popływać nie jest argumentem dla ZUS o zamianę miejsca. Rozumiem Ciebie doskonale i twoje obawy . W ZUSie powiedzą (już Ci powiedzieli) ,że basen jest a to że mały ? do ćwiczeń w wodzie wystarczy. Ostatnio coraz częściej padają z ust pań z ZUS ,że to nie sanatorium , wczasy a turnus rehabilitacyjny miejsce nie ma znaczenia ważna rehabilitacja skuteczna. Życzę powodzenia w zamianie i czyń to prędko bo musisz się zmieścić w przedziale czasowym wyznaczonym przez ZUS (pierwsze skierowanie na turnus) .
Witam. Mam pytanie: czy magiczne słowa p. Orzecznik: "To wszystko - decyzja przyjdzie pocztą" zawsze oznacza odmowę? Chodzi o sanatorium z prewencji rentowej...
Teska pisze:Witam. Mam pytanie: czy magiczne słowa p. Orzecznik: "To wszystko - decyzja przyjdzie pocztą" zawsze oznacza odmowę? Chodzi o sanatorium z prewencji rentowej...
Do mnie przyszło pocztą , trzeba cierpliwie czekac. Pozdrawiam