Sanatorium ZNP Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewinka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2014 10:48
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Sanatorium ZNP Ciechocinek

Post autor: ewinka »

Mam skierowanie do sanatorium ZNP w Ciechocinku, bardzo proszę o informację na temat bazy zabiegowej i zakwaterowania, może ktoś, coś, kto był w niedalekiej przeszłości coś napisze.
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Re: Sanatorium ZNP Ciechocinek

Post autor: bodana2 »

Witam, polecam ZNP. Chętnie do niego jeżdżę. Baza zabiegowa bardzo bogata, świetna borowina, kriokomora, basen solankowy. Czysto, wszystko wyremontowane, życzliwa obsługa. Jedzenie ok. Do niczego nie można się przyczepić, No może do pani z kawiarni, która nie umie poradzić sobie z organizacją tańców i trzeba ją motywować. Chętnie odpowiem na konkretne pytania. Ostatnio byłam w tym sanatorium w listopadzie.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

ale Ciebie tu dlugo nie było Bodana :)
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jestem często, ale mało się udzielam. Nie jestem "pisarką". Jednak jeżeli mogę komuś w czymś pomóc, to chętnie to robię :)
ewinka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

dziękuję bardzo za informację :kwiat: bodana2 gdybyś mogła napisać jak wygląda sprawa z parkingiem, jak wysokie są opłaty, czy w pokojach jest np. czajnik, żelazko :?: jak ogólnie wyglądają pokoje :?: i czy wszystkie zabiegi są na miejscu :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wejdź na stronę [link] tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje i galerie zdjęć pokoi i otoczenia. Parking na terenie ogrodzonym ośrodka lub na ulicy od strony Lorentowicza. Widziałam, że kuracjusze tak robią ze względów oszczędnościowych. W pokojach są czajniki i naczynia, żelazka w recepcji, deski do prasowania na korytarzach, pokoje 1.2.3.4 osobowe. Radzę zrobić już rezerwację.Są 3 budynki: A, B, C połączone łącznikiem. W budynku A i B kwaterują kuracjuszy NFZ, a w C komercyjnych. W budynku B jest lepszy standard niż w A. Wszystkie zabiegi na miejscu łącznie z basenem. To jest naprawdę dobre sanatorium. Wszystkie cenniki masz u nich na stronie. Kiedy wyjazd? Skąd jedziesz?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2017 23:29 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
ewinka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki bodana2 za informację :kwiat: jadę 10.03 z Łodzi, mam jeszcze jedno pytanie, jak jest z telewizją i internetem :?: :serce:
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Telewizory są w pokojach. Widziałam różnego typu, ale głównie małe plazmy. Komercyjni nie płacą, NFZ tak, ale stawki chyba nie są zbyt wygórowane, bo nikt nie narzekał. Jest WiFi ogólnodostępne. Nie wiem czy we wszystkich pokojach był dobry zasięg, bo czasem widziałam ludzi z laptopami na korytarzach na kanapach. Jest biblioteka, kawiarnia, oferty wycieczek. Powinnaś być zadowolona z pobytu. Zabiegi są też bardzo dobre. Udanego pobytu życzę, bo to już niedługo :)
ewinka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

bodana2 :kwiat: kocham Cię ;) pięknie dziękuję Ci za wszystkie informacje, rozwiałaś moje wątpliwości, tak strasznie bałam się tego konkretnego sanatorium :twisted: a tu proszę, nie taki diabeł straszny :lol: :lol: :lol: jeśli będę miała jeszcze jakieś pytania to zapewne pozwolisz pozawracać sobie głowę :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Ewinko, też byłam w ZNP dwa lata temu. Byłam zadowolona ze wszystkiego. Chętnie trafiłabym tam jeszcze raz. Życzę udanego pobytu i dobrych zabiegów.
ODPOWIEDZ