Witam wszystkich forumowiczów,
tak jak przewidywałam obserwując numerki przede mną, które dostawały przydział Ciechocinek ja również do nich dołączyłam i z numerem 977 otrzymałam skierowanie do EDEN Ciechocinek od 22.11 - 13.12.2016.
Zastanawia mnie tylko to, że 6 osób oczekujących na skierowanie w dziale reumatologia z numerami w przedziale 412 - 470 ,
które złożyły dokumenty 2 -3 tygodnie wcześniej ode mnie w dalszym ciągu czeka a ja już jestem ze skierowaniem.
Lekarz kierujący na skierowaniu podkreśliła i wpisała miejscowości nadmorskie a tu niziny więc już widzę problem ze względu na
moje niskie ciśnienie oraz Hashimoto ,
Ciechocinek nie jest dla mnie dobrym miejscem ( * ciśnienie spada mnie tam do 70 *) ale .... co nas nie zabije to....... wyleczy. VIVA NFZ.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?
-
forumowicz
Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?
Witaj ata62,
a może dzwoń na zwroty i coś lepszego co będzie Tobie odpowiadać zaproponują. Udało mi się dodzwonić i skorzystałam ze zwrotów.Powodzenia

a może dzwoń na zwroty i coś lepszego co będzie Tobie odpowiadać zaproponują. Udało mi się dodzwonić i skorzystałam ze zwrotów.Powodzenia
-
ata62
- Kuracjusz

- Na forum od: 16 gru 2015 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?
Dzięki baj-dorka za poradę. Dodzwoniłam się po kilku dniach do NFZ a wczoraj otrzymałam pisemne zawiadomienie ze skierowaniem.
Podniosłym głosem szybko zostałam poinformowana (było to o 15.40 więc może już Pani była zmęczona), że prośby o informacje należy składać pisemnie lub szybko odesłać rezygnację wraz ze skierowaniem.
Na moje zapytanie o zamianę ze zwrotów nie odpowiedziała.
W tej sytuacji chyba dzisiaj prześlę rezygnację. Szkoda tylko, że po 26 miesiącach oczekiwania muszę podjąć taką decyzję.
Poproszę lekarza o nowe wystawienie skierowania licząc na większą przychylność NFZ do moich schorzeń.
Nadmieniam, że lekarz wystawiający skierowanie zakreślił nadmorskie a balneolog na skierowaniu wpisał: Ciechocinek, Busko, Dąbki, Ustka.
Dobrych skierowań i leczenia życzę wszystkim.
Podniosłym głosem szybko zostałam poinformowana (było to o 15.40 więc może już Pani była zmęczona), że prośby o informacje należy składać pisemnie lub szybko odesłać rezygnację wraz ze skierowaniem.
Na moje zapytanie o zamianę ze zwrotów nie odpowiedziała.
W tej sytuacji chyba dzisiaj prześlę rezygnację. Szkoda tylko, że po 26 miesiącach oczekiwania muszę podjąć taką decyzję.
Poproszę lekarza o nowe wystawienie skierowania licząc na większą przychylność NFZ do moich schorzeń.
Nadmieniam, że lekarz wystawiający skierowanie zakreślił nadmorskie a balneolog na skierowaniu wpisał: Ciechocinek, Busko, Dąbki, Ustka.
Dobrych skierowań i leczenia życzę wszystkim.