Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: Małgosia69 »

Witam,kilka dni temu wróciłam z Lądka Zdr.z Wojskowego Szpitala Uzdr.pawilon2,zwany Nowym i na świeżo postanowiłam się podzielić wrażeniami. Sam Lądek piękny,położony tarasowo,a więc górki i dolinki.Park zdrojowy niestety w nieustającym remoncie,a szkoda,toż to już lipiec nie kwiecień. Sanatorium położone najwyżej w Lądku,prowadzi do niego,jak i do pawilonu 1-Lotnika mnóstwo schodów,jest lipiec,mam lat nie tak dużo a i tak schody dały mi się we znaki. Na zabiegi biega się do 4 pawilonów plus basen,dwa położone są troszkę niżej ,więc znowu schody. I niestety ,nawet jesli dane zabiegi w naszym pawilonie,to nie znaczy,że tam będziemy je brali,o nie. To program komputerowy decyduje ,gdzie i kiedy jakiś zabieg,np.kąpiel radonowo-siarczkowa w paw.3 ,mimo, ze ten zabieg jest w naszym obiekcie,a kolezanka w pokoju może mieć więcej szczęścia i nie musi biegać ,a co, czasy równości minęły. Do mojego pokoju na 3 piętrze prowadziło 138 schodów!!! Winda ,jakiej jeszcze nie widziałam,wczesny Gomółka,ciągle się psuła,zresztą po tym jak uwięziła mnie między piętrami,sama wolałam chodzić po schodach. Jedzonko-smaczne,domowe,ale mało nawet dla chudziaków 50-60kg, nie mówiąc o mężczyznach. trochę mało owoców i warzyw, trzeba kupować samemu. Pokoje takie sobie,ale z pełnym węzłem sanitarnym,za to widok z balkonu prześliczny ,na cały Lądek. Na balkonie 1 krzesło-jeden kuracjusz siedzi,drugi stoi,potem odwrotnie :o :roll:,w pokojach krzeseł brak. ZAbiegi oprócz nieustannego biegania z pawilonu do pawilonu dobre,szczególnie kiokomora,obsługa z małymi wyjątkami miła. podsumowując: Lądek tak,ale Wojskowy tylko porą letnią i tylko dla młodszych i sprawniejszych,zima nikomu nie polecam. :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: Felice »

Jeżdżę do Lądka od wielu lat,głównie zimą.Wtedy dopiero jest tam ślicznie.Nie jestem nastolatką,mam chore nogi i daję radę.Schodki można omijać nawet idąc do Lotnika.Wybierałam podejścia może nieco dłuższe,ale łagodne.Bieganie na zabiegi jest dla mnie formą aktywności.Poza tym Pan z planowania jak może zmienia miejsce zabiegów.
Zawsze bawili mnie ludzie,którzy narzekali na schodki,a wieczorem na parkiecie szaleli w twiście i innych wygibasach 3 godziny i biegiem by zdążyć na 22 w szpileczkach po tychże schodkach bez najmniejszej zadyszki :lol:
Elka
Na forum od: 31 gru 2010 10:02

Post autor: Elka »

Byłam Sanatorium Wojskowym w Lądku pawilon IV warunki super co prawda zabiegi i posiłki w innym budynku ale to tylko trochę ruchu więcej. Super atmosfera, posiłki smaczne, fizjoterapeuci kompetentni, życzliwi jest gdzie potańczyć pojeździć na nartach super samo zdrowie.
:D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W pełni popieram :D
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! Pozdrawiam ALICE .Spotkałyśmy się w Lądku szkoda że tylko raz ale cóż za chorobę nikt nie może .Popieram ją w zupełności klimat tworzą ludzie .Tak jak ona spodobał mi się Lądek i jestem tutaj w tym roku po raz 3 .I nie żałuje .
JOT-LODZ
Na forum od: 08 gru 2010 19:33

Post autor: JOT-LODZ »

WITAM.
W pełni popieram ''POZYTYWNE ''opinie zarówno w kwestii zabiegów jak też w każdej innej . Wpis ''ALICE '' BARDZO TRAFNY :D BRAWO !!!!
Lądek to malowniczo położone miasteczko , okoliczne miejscowości również '' UROCZE '' .
Grunt to spotkać ludzi którzy stworzą dobry klimat .
Z przyjemnością kiedyś tam wrócę :lol: :lol: :lol:
POZDRAWIAM
zybii
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2011 10:21

Post autor: zybii »

Bardzo dziękuję za pozytywne opinie co do Lądka Zdrój Jubilat.Wybieram się tam na turnus z ZUS 02.11.i słyszałem różne opinie ale Wy tam byliście i macie wiedzę...boję się tylko samego dojazdu bo z przesiadkami z Włocławka i nie pasują autobusy jak będę wcześniej to ok 5 godzin czekania we Wrocławiu...nie wiem jak to zrobię ale jakoś dam sobie radę...dziękuje za pozytywne opinie troszkę jestem spokojny..zawsze miałem szczęscie być nad morzem jak Dzwirzyn k/Kolobrzegu , Sopot,Gołgap..mogę dać informacię jak ktoś chce.Czy kursują jakieś prywate autobusy z Wrocławia do Lądka oprucz PKS? Pozdrawiam :)
Donia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2010 13:05

Post autor: Donia »

Witam ! mam skierowanie od 02-01-2012 , opinie nastawiły mnie bardzo pozytywnie pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Donia,te pierwsze turnusy w nowym roku zazwyczaj są fajne,bo nie przeładowane.Myślę,że będzie ok i tak jak my pokochasz Lądek.Życzę powodzenia.W styczniu tez tam będę,bo Warszawka w tym roku zaczyna ferie jako pierwsza.
nowakuracjuszka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2011 22:23

Post autor: nowakuracjuszka »

Witam , ja bylam w 23 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowym w Lądku Zdrój wiosną 2011 na turnusie z NFZ . Mieszkałam w pawilonie 5 - willa Wasama....naprzeciw Lotnika i Pawilonu 2. BYło super pod kazdym względem. Kriokomora - najlepsza z zabiegów, polecam -dla ludzi bez nadcisnienia i bez zylaków. Najlepsze tance w Zdrojowej. Jest jeszcze Piekiełko, Wojskowa, Kaprys oraz latem Stawy Biskupie na swiezym powietrzu. Duzo do zwiedzania w okolicy - Cała ziemia Kłodzka jest sliczna . Wycieczki codziennie organizowane przez 2 biura podróży - cena niewielka. Do Pragi- w niedziele.
Wyzywienie ok . Obsluga miła wszędzie. Kuracjusze tez bardzo mili. Ogólnie super i nie sluchajcie tych niezadowolonych kuracjuszy , ktorzy tutaj narzekają. Omijajcie takie opinie pisane tutaj, nie warto nawet ich czytac i stresowac się. Piszę do tych początkujacych kuracjuszy.
Drugi raz latem 2011 bylam tez w Lądku zdroj ale w Jubilacie. Też bylo super. Lądek i okolice poznalam bardzo dokladnie w czasie 45 dni pobytu podczas dwoch turnusów. Warto tam pojechać i relaksowac się a nie narzekać. Jesli ktos jedzie z Warszawy to polecam PKS o godz. 21 z dworca zachodniego. Całą noc jedzie się i o 7 jest sie na miejscu. Na przystanku juz czakają taxi itp busy i za 5 zl kazdego zawiozą do przyznanego mu sanatorium. A część uzdrowiskowa Lądka jest bardzo duza i duzo jest ośrodkow sanatoryjnych. Pozdrawiam wszystkich czytajacych.
ODPOWIEDZ