solinka od 13 .11-04.12.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: solinka od 13 .11-04.12.2016

Post autor: zbigniew165 »

Witam Irenę 1,bardzo mi przykro ale Atrium to nie jest sanatorium tylko ośrodek wypoczynkowy, a raczej hotel i to głównie dla niemców.Po przjeżdzie zobaczysz prawdopodobnie cztery lub pięć autokarów niemieckich na parkingu. W Polańczyku są tylko już cztery sanatoria: Solinka, Dedal, Amer Pol iPlon. Reszta obiektów to hotele i ośrodki wypoczynkowe. Właścicielem Atrium i Amer Pol jest polak, który dorobił się majątku w USA i wykupił te obiekty. Możesz mieszkać w Atrium ale baza zabiegowa jest w Amer Pol położonym po drugiej stronie ulcy. Przez trzy tygodnie pobytu w Solince zrobiliśmy dokładne rozeznanie i byliśmy osobiście we wszystkich dużych obiektach Polańczyka.Było to w lipcu 2016 r. Jak będziesz w Polańczyku napisz na forum jak było w Polańczyku. W okresie wakacji było super. Pozdrawiam, jeżeli masz pytania napewno Ci udzielę informacji.
Iwona1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2016 09:23
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Iwona1 »

Witajcie :)
dostałam Zbyszku jednak skierowanie do ATRIUM i wyraźnie jest napisane , że jest to sanatorium , wiec znów nauczka ,że należy przed każdym wyjazdem wejść na forum i ludzi się dopytać :)
to niedobrze , że zabiegów na miejscu nie ma , a orientujesz się czy na miejscu będę miała basen i saunę ?
cały czas zastanawiam się , czy nie zrezygnować z wyjazdu , bo co robić w listopadzie w takim miejscu ....w wysokich górach już zima , a w Bieszczadach może też być ślisko i mokro ...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Przykro mi znowu ale basen do gimnastyki jest tylko w Solince i powiem ci, że ta gimnastyka była rewwelacyjna, chociaż nie każdemu lekarze ją zlecili. Co do spędzania czasu w Polańczyku na przełomie listopada i grudnia to jest nieciekawa perspektywa. Tak twierdzili przynajmniej osoby tam zamieszkałe na stałe. Pozostają tańce w godzinach od 19 do 22 latem codziennie ale zimą nie wiem. Otwarte są napewno dwie cukiernie i lokale w których można posiedzieć wieczorem w towarzystwie.Napewno nie będziesz pływała rowerem wodnym po Solinie tak jak my w lipcu, ani spacerowała na cypel/plaża/ odległa ok. 1,5 km. Pozostae kościółek i lokale , które są zlokalizowane blisko twojego sanatorium. Zapomniałem jeszcze o widokach na góry i zalew soliński. My oglądalismy z naszego sanatorium codzennie " zielone wzgóża nad soliną " tak ja w tej piosence. Jeszcze na koniec akurat w karczmie Zakapior zagrali nam tą piosenkę. Zal było wyjeżdżać. Ale zimą, ty tychzielonych wzgórz nie zobaczysz, ponieważ w bieszczadach większośc drzew jest liściastych no i lisci nie będzie. Z tego co nam mówiono to klimat w Polańczyku zimą jest dośc ostry. Musisz sama zdecydować. Napewno jest tam lepiej niż np. w Piwnicznej, gdzie jest jedno sanatorium. Była tam moja znajoma, która była zawiedziona, że nie dostała Polańczyka.
Pozdrawiam i daj znać jaką podjełaś decyzję odnośnie wyjazdu. Moja rada, jak nie będziesz mogła zmienić to jedż.Połączenie autobusowe do Polańczyka nie jest złe. Sa kursy bez przesiadki. Przystanek jest blisko sanatorium.
ODPOWIEDZ