Ogórki -przetwory na zimę
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Re: Ogórki -przetwory na zimę
Witam!Ja w tym roku zrobiłam 46 słoików ogórków kiszonych.Skorzystałam również z przepisów naszych koleżanek.Do przepisu Danusi i VVENUS dałam 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki octu.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Ogóraski Venus wyszły pyszne.Zrobiłam dwa rodzaje .Do tych drugich dodałam po kropelce Tabasco .W środę powtórka bo ubyły 4 słoiczki 
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
Elunia pięknie zamknęła lato w słoiczki, ja jeszcze zaplanowałam paprykę zamknąc. W ubiegłym roku dostałam ,, cynk ,, by do tradycyjnego przepisu na paprykę- czyli ocet + olej + woda + przyprawy , dodać miód, czosnek i rodzynki. Pychota, polecam 
- eluunia
- Przyjaciel forum