Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2016 20:46
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Re: Kujawiak - Inowrocław

Post autor: jumbopapaja »

Jasne. Szukajcie, a znajdziecie. WiFi w sanatorium nie jest dostępne w każdym zakamarku. Najlepszy zasięg na pewno w okolicy recepcji. Jeśli jest taka potrzeba ściągnąć jakichś wielkich danych trzeba się pofatygować w te właśnie okolice.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

Ja się kompletnie nie znam na kartach tego typu, wiem że w moim tablecie jest wejście na kartę sim, ale czy by działało, pojęcia nie mam. No i te promocje są wakacyjne, a ja jadę we wrześniu... Gdyby działało wifi, byłoby najlepiej:) W szpitalu dokupiłam sobie w T-mobile 1 gb do karty w telefonie i to działało przez udostępnianie na tablecie (no ale 1 gb=8 zł) tylko że to było raptem kilka dni, a sanatorium to 3 tygodnie. Oglądać filmów nie będę, ale muszę być na bieżąco z tym co robię w internecie... A więc będę liczyć na wifi chyba, choć taka karta za 5 zł mogłaby mi się spodobać - no, ale widziałam, to jest promocja do 17 sierpnia...
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Aero2 raczej nie będzie działać w laptopie. Trzeba wejść na stronę Aero i sprawdzić. Tam wszystko jest napisane. Załatwienie tejże karty to okres prawdopodobnie około 2-3 tygodni. Najlepiej (według mnie), to zakup jakiejś karty u operatora i skorzystać z promocji.
Ja posiadam internet bez limitu i do tego mobilny. Zabrałem ze sobą ruter z internetem. Nie potrzebowałem łaski. Podłączyłem poprzez HDMI do telewizora tablet z aplikacją KODI i miałem multum programów telewizyjnych, a nie tylko 24 kanały oferowane przez sanatorium.
Jednakże do sanatorium nie jedzie się aby oglądać TV :-)
Do południa zabiegi a po południu i wieczory życie towarzyskie, koncerty, spacery, wieczorki itd.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55

Post autor: SlawaAnna »

Dzięki wielkie:) Chodzi o tablet, nie laptop, ale tablet z windowsem. To co na stronie jest straaaszcznie skomplikowane ;) Ale będę myśleć.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11

Post autor: Remik »

Areo2 działa będzie na laptopie nie mal wszędzie oczywiście warunki techniczne i zakres pracy spełnić jakieś tam trzeba ale poprzez modem który z nim współpracuje ale to już inna bajka , u mnie virgin daje nawet poza promocją dobre warunki za 25 zł 10 GB ale to już skończmy albo dajmy na pw jak kto zainteresowany żeby nie spamić nie w temacie :)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

A mnie internę, laptopy itp. nie interesują jak wyjeżdżam, to tez dla odpoczynku. Wystarczy że w pracy przez 8 godzin ślęczę przed komputerem. Przyroda, widoki powietrze i zabawy rekompensują mi to. Zapominam, że internet , komputer istnieje. Jak wrócę to się naklikam . życzę ciekawszych wrażeń w sanatoriach, takich żeby nie trzeba było włączyć komputera.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11

Post autor: Remik »

każdego rajcuje co innego jednego tańce innego dostęp do internetu a kolejnego robienie origami co kto lubi
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

I te dwie ostatnie odpowiedzi są najtrafniejsze :-)
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Będąc w Inowrocławiu - polecam odwiedzić sanatorium "Przy Tężni".
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Bozena321 »

jumbopapaja pisze:Aero2 raczej nie będzie działać w laptopie. Trzeba wejść na stronę Aero i sprawdzić. Tam wszystko jest napisane. Załatwienie tejże karty to okres prawdopodobnie około 2-3 tygodni. Najlepiej (według mnie), to zakup jakiejś karty u operatora i skorzystać z promocji.
Ja posiadam internet bez limitu i do tego mobilny. Zabrałem ze sobą ruter z internetem. Nie potrzebowałem łaski. Podłączyłem poprzez HDMI do telewizora tablet z aplikacją KODI i miałem multum programów telewizyjnych, a nie tylko 24 kanały oferowane przez sanatorium.
Jednakże do sanatorium nie jedzie się aby oglądać TV :-)
Do południa zabiegi a po południu i wieczory życie towarzyskie, koncerty, spacery, wieczorki itd.
Aero2 działa w laptopie, bo ja od kilku lat korzystam z internetu od tego operatora, a przeszło rok temu taką kartę mam też w smartsonie i też działa. Drugą kartę w smartfonie mam od virginmobile i też działa. I dodam to nic nie kosztuje i nie trzeba cudować tylko sprawdzić.
ODPOWIEDZ