Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Post autor: ewiko »

Narewko, ja również dostałam z takim wyprzedzeniem. Muszę przyznać że po raz pierwszy, bo wszystkie poprzednie zawiadomienia docierały niewiele ponad miesiąc wcześniej..... pozdrawiam i pięknego dnia życzę :kwiat:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Mama też ma jeszcze 2 miesiące do wyjazdu ale dziwne, że tydzień minął a papierów nie przysłali jeszcze.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Czekałam dokładnie 24,5 miesięcy od wystawienia skierowania a na dwa miesiące od rozpoczęcia dostałam przydział.
Miałam zaznaczone niziny i tereny podgórskie.Dostałam Rymanów i bardzo się cieszę, że nie po raz czwarty Krynicę,lubię Podkarpacie. Moje sugestie zostały wysłuchane.Myślę, że przy przydziale liczy się bardziej czas oczekiwania jaki napisano we wniosku niż nr w kolejce. Raz dostałam z numerem 21 000 (myślę że był to czyjś zwrot) teraz 4 900 a mojej koleżanki rodzice do Ciechocinka z nr 2300. :kwiat:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

U mnie te 24, 5 miesiąca wypada na polowę sierpnia.Jakby tak dostać wtecy skierowanie do Kołobrzegu, wtedy byłabym naprawdę usatysfakcjonowana.Ostatnie wyjazdy to tylko Szczawnica albo Szczawno, minmo sugestii lekarza o Kołobrzegu.No to jeszcze trochę wody w Wiśle uplynie, nim skietowanie dotrze..
A kiedyś też miałam nr 19 tysięcy i skierowanie, teraz już tylko 9 000 osób przede mną. Ale już blisko!!
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

A Ja kończę tydzień z numerkiem 3050 i dalej cisza :evil: :evil: :evil:
pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Dagna pisze:Mama też ma jeszcze 2 miesiące do wyjazdu ale dziwne, że tydzień minął a papierów nie przysłali jeszcze.
Dawna, a może to wina poczty? NFZ wysyła pocztą ImPort a to bardzo nie solidna firma. Moja informacja o weryfikacji szła ponad 2 tygodnie, a do przychodni 3 dni, data wysłania była ta sama. Mam też inne doświadczenia z tą firmą, list wysłany w tym samym mieście szedł 3 tygodnie!!!
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Dziś zobaczyłam, ze ktoś, kto składał wniosek tego samego dnia co i ja, , już ma skierowanie z numerkiem około 9000.Tylko inny profil leczenia, , być może dlatego.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Pisałam wcześniej na ten temat, że skierowanie " szło" do mnie 25 dni ( 60 km),
do mojej sąsiadki doszło po terminie, miała przełożony termin wyjazdu. Zgłosiła w Funduszu że widnieje w przeglądarce, a skierowania nie ma, oczywiście było uwzględnione. Ja swoje skierowanie zwróciłam - odwiozłam osobiście , ze względu na operację męża (udokumentowane), wczoraj w przeglądarce nowy termin i przydział do Buska Zdroju , Sanatorium Willa Zielona od 13 lipca. Ostatni numer w przeglądarce, w dniu przydziału około 3600. Wniosek składałam w czerwcu 2014r. - czyli po 25 miesiącach wyjazd. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10

Post autor: Adela »

Narewka pisze:U mnie te 24, 5 miesiąca wypada na polowę sierpnia.Jakby tak dostać wtecy skierowanie do Kołobrzegu, wtedy byłabym naprawdę usatysfakcjonowana.Ostatnie wyjazdy to tylko Szczawnica albo Szczawno, minmo sugestii lekarza o Kołobrzegu.No to jeszcze trochę wody w Wiśle uplynie, nim skietowanie dotrze..
A kiedyś też miałam nr 19 tysięcy i skierowanie, teraz już tylko 9 000 osób przede mną. Ale już blisko!!
Ja mam już 9800 ;)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10

Post autor: Adela »

Właściwie nie wiem dlaczego zajrzałam do przeglądarki i :o :shock: mam o 4 numery więcej niż w piątek po południu :? w jakich godzinach oni pracują ???? :o :shock: :roll:
ODPOWIEDZ