Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Bozena321 »

W grudniu byłam w Wysowej w Biawenie i turnus trwał do poniedziałku. Niektórzy pacjenci poprosili o wydanie wypisu w sobotę i wyjechali, a niektórzy w niedzielę. Więc chyba można wcześniej wyjechać. Były to dni już bez zabiegów i oczywiście była dobra wola ze strony sanatorium no i czysty zysk.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Byłam 2 razy już na rehabilitacji z ZUS i nigdy nie wyrażali zgody na wcześniejsze wyjazdy a wypisy były wręczane rano w dzień wyjazdu. Była to Wielka Pieniawa w Polanicy i KOGA w Kudowie Zdrój.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Czytając zaczęłam się zastanawiać ile ZUS płaci za nasz 24 dniowy pobyt.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja wyjeżdżałam 24 dnia pobytu przed 7 rano, bo innego połączenia by nie było. Wszystko zależy od człowieka i jego dobrej woli.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jestem bardzo ciekawa ile ZUS płaci za nasz 24 dniowy pobyt :?:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bozena321 pisze:Ja wyjeżdżałam 24 dnia pobytu przed 7 rano, bo innego połączenia by nie było. Wszystko zależy od człowieka i jego dobrej woli.
Wyjeżdżałaś planowo bo 24 dzień zaczyna się po północy i nikt Ci łaski nie robił,że puścił przed 7.U mnie wyjeżdżali nad ranem koło 3-4 ale w ten 24 dzień właśnie.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wiesniaczkaela pisze:Jestem bardzo ciekawa ile ZUS płaci za nasz 24 dniowy pobyt :?:
Zależy od ośrodka ale między 110 a 190 zł za dobę.Tyle też sobie liczą jak kuracjusz ma do zwrotu np. za wydalenie z ośrodka przed 24 dniem.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Betina71 pisze:
Bozena321 pisze:Ja wyjeżdżałam 24 dnia pobytu przed 7 rano, bo innego połączenia by nie było. Wszystko zależy od człowieka i jego dobrej woli.
Wyjeżdżałaś planowo bo 24 dzień zaczyna się po północy i nikt Ci łaski nie robił,że puścił przed 7.U mnie wyjeżdżali nad ranem koło 3-4 ale w ten 24 dzień właśnie.
W Biawenie raczej nikt "łaski" nie robił :-) bo w sobotę po południu w niedzielę i w poniedziałek nie było zabiegów i obie strony dochodziły do porozumienia :-)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pisałam co było u mnie przez dwa razy.Zero wcześniejszych wyjazdów i przepustek.Skoro oni odpowiadają za kuracjusza to trzymają do końca. A co by było gdyby coś się stało np.w podróży czy już w domu kuracjuszowi,który w ten dzień miał być w ośrodku?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja byłam teraz w święta w Kudowie....ludzie chcieli przepustki a mieli ok.100 km do domu by jechać...odmówili wszystkim.Owszem mogli jechać rano ale do 22 wrócić. Wcześniej chcieli do domu jechać i też nie było takiej opcji choć zabiegi już dawno się skończyły,wypisy były zrobione ale nie wydawali ich.
ODPOWIEDZ