Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Propozycja ciekawa ale.... czy nie pokrywa się w znacznym stopniu z działem "oceń sanatorium" ? Pewnie częściowo tak gdyż nie zawsze da się oddzielić wrażenia z pobytu ograniczając je wyłącznie do samego ośrodka, często jest więc tak, że oceniacie również same miejscowości i tu temat by się pokrywał.
Zobaczymy jednak czy Twoja propozycja chwyci, jeśli tak to może trzeba będzie zrobić oddzielny dział by wszystkie miejscowości nie mieszały się w jednym temacie.
Pozdrawiam
Witam. W Sanatorium CICHE WAWOZY w Nałęczowie każdy pacjent otrzymuje przy przyjęciu teczkę z podstawowymi informacjami. Są tam listy powitalne, terminarze, cenniki, oferty dodatkowe i wiele innych. Najfajniejsze jednak to "Warto wiedzieć", w którym alfabetycznie podane są odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania np. gdzie dostanę igłę z nitką. gdzie sa bankomaty, taxi, warsztaty, apteki, gdzie kościoły i o której msze i wiele innych. Jest też szczegółowy opis wszystkich ponad 50 rodzajów zabiegów, na co i za ile, czy warto czy nie. Jest również wkładka pt "Warto zwiedzić", i w niej jest opis najfajniejszych miejsc,które warto zaliczyć. Piszą ile kilometrów i gdzie sie te atrakcje znajdują. Dobra sprawa. Ktoś miał dobry pomysł. Jeżeli ktoś był w Cichych Wąwozach w Nałęczowie i dostał taka teczkę niech napisze co o tym sądzi. Pozdrawiam.
Wydaje mi się,że wszystko zależy tylko i wyłacznie od tego gdzie położone jest dane sanatorium. Inne atrakcje będą nad morzem a inne w górskich okolicach. Napewno każdy kto tam wyjedzie nie będzie narzekał na nudę i brak zajęć.
Słodka Sierotko polecam knajpkę koci zamek jak lubisz chodzić to polecam spacer do Szczawnickiego wodospadu pewnie są lepsze Pensjonat gdzie sam mieszkałem parę razy i jak tylko jestem to tam nocuję bo wiem ze zdjęcia na stronce zgadzają się z prawdą oto adres >>>>> >>>> po za tym jest on w dobrym miejscu położony pozdrawiam cie Sierotka i liczę że kiedyś się spotkamy w mej ukochanej Szczawnicy ZIGI
Faktycznie w "Cichych Wąwozach" jest taka fajna teczka.Również gdzie indziej nie spotykana karta zabiegowa ze zdjęciem.
Jeżeli chodzi o inne miejsca,trochę zwiedziłam przy okazji pobytu sanatoryjnego.I tak w tym roku w czerwcu będąc w Lądku zobaczyłam jak wygląda życie sanatoryjne u naszych sąsiadów Czechów zwiedzając Jesenik i Jesenickie Łaznie.Polecam zresztą gorąco zwiedzanie przygranicznych czeskich miejscowości co zrobiło się możliwe po otwarciu wielu przejść (wcześniej pieszych,turystycznych).Ja raczej nie optuję zwiedzania z miejscowymi biurami turystycznymi,bo nie przepadam za masówkami i gonieniem na czas.Do Pragi wybraliśmy się małym busem z przewodnikiem na indywidualnie zorganizowany wyjazd.(koszt ten sam).Praga w wolny dzień(sobota,niedziela) to jeden wielki nieprzeparty tłum i poza tymże tłumem niewiele da się zobaczyć.
Kotlinę Kłodzką zresztą mam już w małym paluszku i służę radą w planowaniu eskapad.
W Busku które jest nudne niewiele da się zwiedzić i zobaczyć,poza ewentualnym wypadem do Krakowa(80 km).Nawet rowerem nie za bardzo jest gdzie się poruszać,bo istnieje jedna 6 km scieżka rowerowa.Mnie znajomi polecili jazdę po okolicznych wioskach-mały ruch więc jest to możliwe.
witam polecam wszystkim Ustroń ten koło Wisły piękne widoki na Czantorię ,park leśnych niespodzianek ,całoroczny tor saneczkowy, knajpę czarcie kopyto,diabli dołek,Równice,i wiele innych atrakcji mogłabym tak wymieniać bez końca.Sanatoria g to słynne Ustrońskie Piramidy gdy raz pojedziesz to musisz wracać.Gwarancja!!!!!!!
marika pisze:witam polecam wszystkim Ustroń ten koło Wisły piękne widoki na Czantorię ,park leśnych niespodzianek ,całoroczny tor saneczkowy, knajpę czarcie kopyto,diabli dołek,Równice,i wiele innych atrakcji mogłabym tak wymieniać bez końca.Sanatoria g to słynne Ustrońskie Piramidy gdy raz pojedziesz to musisz wracać.Gwarancja!!!!!!!