Cukrzyca

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Cukrzyca

Post autor: Zbigniew- I »

Bogutko :kwiat: , Duszniki znam tylko zza szyb samochodu. Piękna okolica, dobre miejsce wypadowe na wycieczki, na naszą i czeską stronę.Tylko potrzebny samochód. Jest masa przepięknych miejsc do zobaczenia, lekkich szlaków do przejścia, pięknych widoków zapierających dech w piersiach i bardzo długo zostających pod powiekami. Ale poczytaj o tym kwasie.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Okolice Dusznik sa mi znane - Góry Stołowe po obu stronach granicy złażone podczas ostatniego pobytu sanatoryjnego w Kudowie. Teraz ruszymy bardziej w kierunku Śnieznika (do zdobycia), moze trochę Czechy. A po potrzebną mi wode muszę do Lądka Zdroju się wybrać. Wierzę w wodę :).
Dwa lata temu korzystalismy z ujęcia Źródła wody mineralnej w Běloves IDA (Czechy) - woda zawiera arsen - okoliczni mieszkańcy i turyści czerpali ją obficie. My też.
W tym roku ujecie zamknięto z powodu przekroczenia dopuszczalnej ilosci arsenu o czym wiedziano od 4 lat. To taka ciekawostka.
Bogutka

poczytam o kwasie ....
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

ja też :)