Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: stokrotka »

jochny 60! też nie korzystalam z L4 skierowanie dostałam i choć stawałam 4 razy na tzw. komisji (w tym tylko 2 razy dostałam skierowanie) to nigdy nie uslyszalam że nie chodzę na L4.
Padło takie pytanie -to odpowiedziałam że na ile moge to biorę wtedy urlop wypoczynkowy.Ale unikam zwolnienia chorobowego -bo wiadomo jak jest w pracy.
Tobie radzę składaj ponowny wniosek a nie odwołanie.Może trafisz na innego orzecznika.Bo to czy dostaniemy skierowanie w duże mierze zależy na jakiego orzecznika trafimy.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

johny60 pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. No i byłem na tej komisyji z ZUS-u. Orzecznik poprzeglądał papiery, wykonał badania :?: i stwierdził skoro nie byłem na zwolnieniu lekarskim to mi się nie należy sanatorium z ZUS-u. Natomiast na moje stwierdzenie że leczyłem się w głównej mierze prywatnie, pokiwał głową, odpowiedział że dobrze. Ale nie popuszczę i składam następny wniosek wraz z mocnym uzasadniającym odwołaniem. Wiem że nie przysługuje wnoszenie odwołania, ale ja im nie popuszczę. pozdrawiam :)
Witam :-) to widzimisie lekarza na komisji. Nie chciał to nie dał. Ja nie chodzę na zwolnienia i dostaję sanatorium w ramach prewencji rentowej. Po to żeby nie chodzić na zwolnienia to chcę jechać na zabiegi. Bardzo ważne jest podejście lekarza, ale jak się trafi na ... Oby mnie to nie spotkało.
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2016 10:09

Post autor: johny60 »

stokrotka pisze:jochny 60! też nie korzystalam z L4 skierowanie dostałam i choć stawałam 4 razy na tzw. komisji (w tym tylko 2 razy dostałam skierowanie) to nigdy nie uslyszalam że nie chodzę na L4.
Padł