jochny 60! też nie korzystalam z L4 skierowanie dostałam i choć stawałam 4 razy na tzw. komisji (w tym tylko 2 razy dostałam skierowanie) to nigdy nie uslyszalam że nie chodzę na L4.
Padło takie pytanie -to odpowiedziałam że na ile moge to biorę wtedy urlop wypoczynkowy.Ale unikam zwolnienia chorobowego -bo wiadomo jak jest w pracy.
Tobie radzę składaj ponowny wniosek a nie odwołanie.Może trafisz na innego orzecznika.Bo to czy dostaniemy skierowanie w duże mierze zależy na jakiego orzecznika trafimy.
Sanatorium z ZUS
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Sanatorium z ZUS
Witamjohny60 pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. No i byłem na tej komisyji z ZUS-u. Orzecznik poprzeglądał papiery, wykonał badaniai stwierdził skoro nie byłem na zwolnieniu lekarskim to mi się nie należy sanatorium z ZUS-u. Natomiast na moje stwierdzenie że leczyłem się w głównej mierze prywatnie, pokiwał głową, odpowiedział że dobrze. Ale nie popuszczę i składam następny wniosek wraz z mocnym uzasadniającym odwołaniem. Wiem że nie przysługuje wnoszenie odwołania, ale ja im nie popuszczę. pozdrawiam
Re: Sanatorium z ZUS
stokrotka pisze:jochny 60! też nie korzystalam z L4 skierowanie dostałam i choć stawałam 4 razy na tzw. komisji (w tym tylko 2 razy dostałam skierowanie) to nigdy nie uslyszalam że nie chodzę na L4.
Padł