Ruch najlepszy dla serca!

Kardiologia, uzdrowiska kardiologiczne, sanatoryjne leczenie chorób serca. Leczenie nadciśnienia, chorób układu krążenia, rehabilitacja po zawałach itp.
forumowicz

Re: Ruch najlepszy dla serca!

Post autor: forumowicz »

Adminie poruszyłeś ,niezwykle ważną sprawę.
Polacy ,czyli my ,nie ruszamy sie z zasady.Mam na myśli ruch ,potrzebny dla naszego zdrowia.Nie pomagaja scieżki rowerowe)widzę je z okna) ,nie pomagaja zachęty lekarzy ,rehabilitantów.
Jesteśmy ,leniwi ,wolimy TV ,teraz net itp ,a na dworze puszysty snieżek cudna temperatura ,tylko iśc na spacer.
Potem wiosna i nastepne piekne pory roku ,sprzyjające by zafundować organizmowi ,lek za darmo.
Mamy tak i ważne ,bysmy to zmieniali,ale wolno sie to odbywa.(Sama tak czasami ,niestety mam :lol: ;) )
Mam nadzieję ,że chociaz seks Polacy ,uprawiają regularnie :lol: :lol: bo to też pewien rodzaj ruchu.
Sorki żartowałam :lol: :oops:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Re: Ruch najlepszy dla serca!

Post autor: Yoko91 »

Aktywność fizyczna to nie tylko piękna sylwetka, ale i dobre samopoczucie. :)

Aktywność wymaga ruchu ciała. Umiarkowana aktywność fizyczna to każda czynność, która pochłania tyle energii co chód o dystansie 3 km w ciągu 30 minut. Starajmy się przeznaczyć na umiarkowany wysiłek fizyczny 30 minut (dorośli) lub 60 minut (dzieci) przez większość dni w tygodniu, najlepiej codziennie. Te 30 minut to absolutne minimum. Pamiętajmy jednak że im więcej czasu poświęcamy na ruch tym lepszy wynik osiągniemy. WAŻNE pamiętajmy ,o odpowiednim doborze ruchu dla siebie.