Turnus z ZUS - a L-4
Turnus z ZUS - a L-4
Witam.
Jadę na rehabilitację z ZUS w ramach prewencji,turnus rozpoczyna się we wtorek.Będę potrzebowała zwolnienie L-4 na czas pobytu,mieszkam około 350 km od miejsca gdzie będę na rehabilitacji i chciałabym w poniedziałek wyjechać ,by we wtorek rano stawić się na miejscu.Czy ktoś może wie ,czy mogę otrzymać L-4 od poniedziałku.
Jadę na rehabilitację z ZUS w ramach prewencji,turnus rozpoczyna się we wtorek.Będę potrzebowała zwolnienie L-4 na czas pobytu,mieszkam około 350 km od miejsca gdzie będę na rehabilitacji i chciałabym w poniedziałek wyjechać ,by we wtorek rano stawić się na miejscu.Czy ktoś może wie ,czy mogę otrzymać L-4 od poniedziałku.
-
forumowicz
Re: Turnus z ZUS - a L-4
Witam
L-4 dostaniesz na czas turnusu, dzień wcześniej tylko urlop. Możesz wziąć inne L-4 nie związane z Twoją rehabilitacją np. na opiekę nad członkiem rodziny i z tego zahaczyć coś dla siebie
. L-4 wystawi lekarz na miejscu w sanatorium. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia 
L-4 dostaniesz na czas turnusu, dzień wcześniej tylko urlop. Możesz wziąć inne L-4 nie związane z Twoją rehabilitacją np. na opiekę nad członkiem rodziny i z tego zahaczyć coś dla siebie
Dzięki.
Gdzieś mi się obiło ,że można dostać L-4,na czas dojazdu.Ale nie będę kombinować.
Pozdrawiam
Gdzieś mi się obiło ,że można dostać L-4,na czas dojazdu.Ale nie będę kombinować.
Pozdrawiam
- magaziata
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2011 10:10
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Jak ja bylam w sanatorium z zus w Wenedzie, to wiem że osoby którym dojazd zajmował więcej czasu otrzymywały zwolnienie o 2 dni dłuzsze.
-
wandzia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 maja 2012 15:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Będąc w z Zus-u w Długopolu też dostałam 1 dzień zwolnienia dłużej na dojazd 
-
forumowicz