Turnusy rehabilitacyjne nad morzem

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
inna slask
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 sty 2013 16:07
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Turnusy rehabilitacyjne nad morzem

Post autor: inna slask »

Witam wszystkich :serce:
Mirabelko byłam w Jagodzie w 2013. Zabiegi, jedzenie ok,ale ten program KO szwankuje. O niebo lepiej jest obok w Violecie. tam byłam 3 razy i znów się wybieram. Oba ośrodki to starsze, ale na bieżąco remontowane i jest czysto i miło.NAJWAŻNIEJSZE że o kilka kroków od morza i pięknej promenadki :D . W Violecie ciągle się coś dzieje, a w Jagodzie GRUPY miały swoje programy a my tylko na doczepkę jak się udało :roll:
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Zastanawiam sie na turnusem rehabilitacyjnym w Kołobrzegu ośrodek "Amber" . Proszę o opinie czy lepiej w grupie zorganizowanej czy samemu załatwiać wyjazd . Planuje wyjazd we wrześniu z dofinansowaniem PFRON .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Gumisiu byłyśmy tam z dziewczynami w styczniu.Mimo tzw. martwego sezonu było super.Jeżeli jedziesz sama to najlepiej zorganizowaną grupą i może nawet trafisz na transport.Ceny czy załatwiasz przez biuro czy indywidualnie są takie same.Gorąco polecam Amber :!:
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

inna slask pisze:Witam wszystkich :serce:
Mirabelko byłam w Jagodzie w 2013. Zabiegi, jedzenie ok,ale ten program KO szwankuje. O niebo lepiej jest obok w Violecie. tam byłam 3 razy i znów się wybieram. Oba ośrodki to starsze, ale na bieżąco remontowane i jest czysto i miło.NAJWAŻNIEJSZE że o kilka kroków od morza i pięknej promenadki :D . W Violecie ciągle się coś dzieje, a w Jagodzie GRUPY miały swoje programy a my tylko na doczepkę jak się udało :roll:
Dziękuję :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Zastanawiam się nad wyjazdem z grupą seniorów.
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2016 11:36
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: juurr »

Witam

Założyłem ten temat z myślą , że zamieszczone wypowiedzi będą merytoryczne i na temat , a wyszło jak zawsze ...pogaduchy i ploteczki

szkoda być może poza mną inni mogliby skorzystać . Proszę więc o rzetelne informacje jak w temacie.

pozdrawiam i życzę zdrowia :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

.. przedstawiane są konkretne ośrodki i opinie o nich ... ploteczki są tylko dodatkiem ;)
mustang1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mustang1 »

kremewa pisze:Szczerze polecam turnus rehabilitacyjny w Kołobrzegu w Niwie. Byłam tam na początku września w ubiegłym roku. Pokój 2-osobowy na trzecim pietrze z widokiem na park i kładkę nad torami.Pokój ładny, spora szafa na ubranie, łazienka z kabina.. Dobra baza zabiegowa z basenem. Miałam hydromasaż, laser, okłady fango, gimnastykę w basenie. masaż kręgosłupa wykupiłam, bo nie jest w pakiecie zabiegów - podobnie jak kriokomora /która była akurat nieczynna/. Przy recepcji bezpłatny internet. Posiłki w formie bufetu szwedzkiego /śniadania i kolacje - bardzo obfite/, obiad serwowany - lepiej nie brać diety. Również w Kołobrzegu byłam na turnusie rehabilitacyjnym w Amber. Ośrodek dobry - wyżywienie i warunki lokalowe, jak dla mnie super, baza zabiegowa skromniejsza - brak basenu- masaż tez za oplata. Ale jesienny turnus w Amber sporo tańszy. :kwiat:
Ja byłem w Niwie na przełomie listopad-grudzień i masaż klasyczny miałem w zabiegach nieodplatnie.polecam ten ośrodek,było super ;)
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 20:32
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: kremewa »

Do mustang 1 - na przełomie listopada i grudnia nie ma turnusu rehabilitacyjnego chyba, ze świąteczny. Prawdopodobnie korzystałeś z pobytu komercyjnego, ewent.sanatoryjnego - wówczas masaż wchodzi w pakiet. Możliwe tez, ze się mylę.Jeśli tak, to mnie sprostuj. Pozdrawiam.
merolek77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2016 19:44
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: merolek77 »

Witam.
Ja osobiście polecam Ośrodek Hotel Unitral w Mielnie. Co prawda drogi, ale o najwyższym poziomie pod każdym względem.
Dla osób o mniejszym budżecie polecam Ośrodek Albatros w Mielnie.
W obydwu przypadkach są organizowane turnusy rehabilitacyjne z dofinansowaniem PFRON.
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2016 11:36
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: juurr »

witam
w ubiegłym tygodniu dostałem info o dofinansowaniu z PFRON-u ośrodek wybrany termin też tylko się pakować i wyjazd oby pogoda dopisała

pozdrawiam :D :D :D :D :D
ODPOWIEDZ