Wniosek o skierowanie na rehabilitację w ramach prewencji rentowej ZUS może wypisać każdy lekarz tzn. zarówno POZ jak i np. specjalista podczas wizyty prywatnej w zależności od schorzenia.Felice pisze:W mojej przychodni na wypisanie wniosku prosi się o dwie wizyty.
Lekarz nie z NFZ nie może wypisać wniosku przynajmniej do sanatorium,z ZUS nie znam szczegółów.chyba, że masz lekarzy nie z nfz;) to inna bajka
Sanatorium z ZUS
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Sanatorium z ZUS
- okkasia1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 lut 2016 14:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Pozdrawiam
-
cekaj
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 17:06
- Oddział NFZ: Łódzki
Dwie pieczenie na jednym ogniu. Skasował prywatnie i w przychodni nabił punkty. Jeden plus dla niego to to, że wystawił wniosekokkasia1 pisze:A ja byłam na wizycie prywatnie, a po skierowanie do sanatorium z Zusu lekarz kazał mi przyjść do siebie do przychodni.
Pozdrawiam
- okkasia1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 lut 2016 14:13
- Oddział NFZ: Małopolski
Ano
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Staż sanatoryjny: 4
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Staż sanatoryjny: 7
Zazwyczaj, podkreślam ZAZWYZCZAJ dają Ci 3 miejscowości/ ośrodki i daty do wyboru, jesli żaden Ci nie pasuje to prosisz grzecznie o konkretną miejscowośc i konkretny termin-ogólnie rzecz biorąc nie powinno być z tym problemu. ja w tym roku w ogóle zrezygnowałam (bez żadnych konsekwencji) bo dostałąm to nieszczęsne Koleczkowo a tam nie pojade nawet za karę i jakby mi dopłacali.gosiaczek63 pisze:Witamchciałabym od was dowiedzieć się czy nie będąc na L4 i ewentualnym przyznaniu leczenia sanatoryjnego można sobie w pokoju przydzielania miejscowości i terminu wybrać miejscowość a nie zgodzić się na narzuconą odgórnie.Czy jeżeli nie dogadam się z urzędniczką mogę bez żadnych konsekwencji zrezygnować z decyzji orzecznika,zaznaczam,że nie pobieram żadnych świadczeń przyznanych przez ZUS, więc może mogę sobie pogrymasić
Dziękuję za każdą podpowiedz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedz a w tamtym roku Zus chciał mnie uszczęśliwić w pierwszej wersji Stalową Wolą ale ostatecznie zmieniono mi na Inowrocławroxy pisze:Zazwyczaj, podkreślam ZAZWYZCZAJ dają Ci 3 miejscowości/ ośrodki i daty do wyboru, jesli żaden Ci nie pasuje to prosisz grzecznie o konkretną miejscowośc i konkretny termin-ogólnie rzecz biorąc nie powinno być z tym problemu. ja w tym roku w ogóle zrezygnowałam (bez żadnych konsekwencji) bo dostałąm to nieszczęsne Koleczkowo a tam nie pojade nawet za karę i jakby mi dopłacali.gosiaczek63 pisze:Witamchciałabym od was dowiedzieć się czy nie będąc na L4 i ewentualnym przyznaniu leczenia sanatoryjnego można sobie w pokoju przydzielania miejscowości i terminu wybrać miejscowość a nie zgodzić się na narzuconą odgórnie.Czy jeżeli nie dogadam się z urzędniczką mogę bez żadnych konsekwencji zrezygnować z decyzji orzecznika,zaznaczam,że nie pobieram żadnych świadczeń przyznanych przez ZUS, więc może mogę sobie pogrymasić
Dziękuję za każdą podpowiedz
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

Dziękuje Sztani,a tak na marginesie dużych wymagań raczej nie mam gdyż interesuje mnie czerwiec i Ciechocineksztani pisze:Osoby pracujące nie będące na świadczeniu,rencie czy l-4 mają prawo wyboru miejscowości i terminu max do 6 mięsiecy do przodu (choć nie zawsze) np. planowany urlop (nie zawsze na L-4) Grymaszenia nie ma bo są podane miejscowości gdzie dany ZUS wysyła (wyjątek dodatkowe schorzenia)