Koleczkowo – prewencja ZUS

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Koleczkowo – prewencja ZUS

Post autor: darek »

Czytam Wasze wypowiedzi n/t w/w ośrodka.
Skoro jest jak opisujecie są instytucje ..
ZUS ,Sanepid ,Ochrona Zdrowia ,Ochrona środowiska czy inne zbiera się kilak osób i wysyła DONOS nawet podpisany.
Wszak ZUS sugeruje PREWENCJĘ RENTOWĄ - Wy jedynie wyrażacie zgodę na zamiejscowe leczenie ;)
Dziś mamy urządzenia potrafiące zarejestrować ZDARZENIE -wykraczające po za standard LECZENIA
Wszak sa regulaminy co i jak ma być zastosowane podczas leczenia -Jedziemy leczyć się nie REMONTOWAĆ
Jeżeli odpuścimy dziś -Administrator nadal będzie sobie remontował.
Jeżeli ma zakontraktowana Brygadę remontowa -Winien wg Standardów ZAMKNĄĆ obiekt na czas remontu bo nawet względy BHP- zabrania ,aby podczas budowy nie przebywały osoby postronne
Jeżeli nie uda się w oddziale gdański Jest warszawka z CENTRALĄ ZUS.
Kilka lat temu były podobne dymy z NFZ z remontem Kombatanta -Obecnie Perła Bałtyku w Kołobrzegu - Ci ,którzy się pienili ..mieli rekompensatę min TV za frii
DLACZEGO nie walczycie o swoje ??

Boicie się ,że Wam wstrzymią świadczenie ,że Was Ozdrowią -BZDURA.
Chyba ,że jedziecie ..rekraacyjnie ;)
Mnie ZUS Kilka razy zabierał rentę i każdorazowo ..PRZEPRASZALI - Mina bezcenna
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

darek pisze: (...)Kilka lat temu były podobne dymy z NFZ z remontem Kombatanta -Obecnie Perła Bałtyku w Kołobrzegu - Ci ,którzy się pienili ..mieli rekompensatę min TV za frii (...)
Nie wiem czy opinia tzw. "pieniacza" to fajna sprawa.
Wiele rzeczy można załatwić z uśmiechem na ustach bez pieniactwa.
Choć pieniactwo to takie polskie jest, takie narodowe, od sarmackich czasów.
To tak trochę żartobliwie, a poważnie to nie chciałbym tej TV ze free, a wolałbym
mieć na turnusie spokój. Wyjazd na turnus = "budzikom śmierć", a nie jakiś
pracownik firmy budowlanej czający się z wiertarką lub młotkiem za ścianą.
Nic z tych rzeczy. Taki filmik, nagrany z prac remontowych podczas turnusu,
wysłany do oddziału lub centrali ZUS - miałby pewnie swój smaczek.
Może wtedy jakaś kontrola??? Może warto się nad tym zastanowić???
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

.. Aby przyśpieszyć KONTROLĘ :)
Wraz z pismem przewodnim skopiowany filmik może nawet do Mediów.
Oczywiście IDEAŁEM było by , aby administratorzy zamykali ośrodki na czas remontów jak ma to miejsce w krajach CYWILIZOWANYCH , ale to raczej nie będzie miało miejsca w TYM KRAJU chyba nigdy dla mieszkańców .
Bo dla Cudzoziemców to wiadomo ;)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

darek pisze:(...) Oczywiście IDEAŁEM było by , aby administratorzy zamykali ośrodki na czas remontów jak ma to miejsce w krajach CYWILIZOWANYCH , ale to raczej nie będzie miało miejsca w TYM KRAJU chyba nigdy dla mieszkańców .
Bo dla Cudzoziemców to wiadomo ;)
Trochę piszemy nie na temat, ale może nam wybaczą?
Nawet nie wiesz Darku jak bardzo się mylisz. Jesteśmy krajem jak najbardziej cywilizowanym.
Gdyby tak nie było to spałbyś jeszcze na drzewie. Dobrze napisałeś, że to właściciele tych
ośrodków powinni zamykać je na czas remontu. Ale ma to miejsce w tym kraju. Przykład:
Sanatorium Uzdrowiskowe "Stomil" w Rymanowie Zdroju. Zamknięte na przełomie 2014/2015
remontowany budynek sanatorium. Kolejne zamknięcie późna jesień 2015. Remontowany
budynek, w którym odbywają się zabiegi. Od stycznia bieżącego roku funkcjonuje normalnie.
A więc co? Można? Można. Nawet w naszym kraju i dla jego mieszkańców, a nie dla zagranicznych.
IWAN69
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 07:56
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: IWAN69 »

zgadza się dobra prędkość i w dodatku na razie za darmo
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Dziadku Zbyszku i Darku ośrodek działa dopiero od lipca 2015 , więc krótko . Myślę ,że wyczuwając złotą żyłę z ZUS właściciel dobudowuje choć sam budynek jest już i tak okazały.Wieści o ośrodku szybko się rozchodzą i pojadą tam osoby które muszą . Inni mając prawo jakiegoś wyboru wybiorą inny. Telewizor ok nie musi być ale parking 180 zł. to duża przesada . Miejsc parkingowych nie ma tam dużo więc musi czymś nadrobić ,oczywiście podwajając stawkę za parking.
Za moich pierwszych wyjazdów wraz ze skierowaniem dostawałem ankietę aby wypełnić ją po powrocie (anonimowa) teraz nie ma już tego.
Z jakiegoś powodu nie podpisano umowy z Bryzą w Dźwirzynie na narządy ruchu. Sprawa była nawet w prasie opisywana - czyli można :) Pozdrawiam niedzielnie
IWAN69
Kuracjusz
Kuracjusz

od poniedziałku kucie i wiercenie gdzieś obok sali ćwiczeń, niestety przenosi się hałas na górę,jakoś to wytrzymam. Ciekawi mnie jeszcze to czy dostanie fakturę za opłatę lodówki i telewizora. Osoby które przyjechały samochodem dostały wuzetki bez pieczątek i podpisów zobaczymy co dalej z tym. Bar oczywiście bez paragonów.
yahoor
Na forum od: 18 lut 2016 20:26
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: yahoor »

wszystko jak wyzej napisane zgadza się parking 184 zł za trzy tygodnie gruba przesada parkowanie u miejscowych dużo dużo taniej bardzo korzystnie :mrgreen: a straszyć to oni sobie mogą :lol: to jest wolny kraj :serce: najkorzystniejszy parking który polecam jest najbliżej ośrodka wyjeżdzamy w lewo na główną i pierwsza w prawo zaraz za przystankiem ulicą do końca i jesteśmy u chłopa na dużym podwórku :lol: bardzo mili i życzliwi ludzie $
184 parking
99 telewizja u nas w pokoju telewizor 14 cali :lol: polecam zabrać laptopa WI FI dobrze śmiga i ogladamy tv za free :lol:
40 mała lodówka
30 kaucji za czajnik (jeden za darmo na każdym pietrze)
także pakiet startowy na powitanie wynosi 353 zł brawo Koleczkowo :!:
bilard i pingpong 7zł h
rower 7 zł h
a gwóżdz programu ognisko lub gryl 30 zł od osoby tylko za udostepnienie placu :D gril czy drzewo na ognisko kiełbaski i wszystko co potrzebne we własnym zakresie :D oczywiscie nikt nie skorzystał :lol:
IWAN69
Kuracjusz
Kuracjusz

koniec turnusu dziękuję przede wszystkim rehabilitantkom które pracują na umowę zlecenie za nasze pieniądze, nie widząc o tym czy będą pracowały w następnym turnusie. Marketing tego ośrodka to dno kasa i tylko kasa. Nie rozumiem ZUS dlaczego z takim ośrodkiem zawiera umowę. Kto był w takim ośrodku pierwszy raz pewnie jest pod wrażeniem ja pewnie jako jedna z nielicznych będąca w kilku ośrodkach stwierdzam że dla nas osób korzystających z takich obiektów to porażka jawne wyprowadzanie kasy z ZUS. Na ostatnie stronie dokumentu potwierdzającego zabiegi jest kilka mądrych myśli które nie są realizowane w ośrodku przede wszystkim cisza i spokój tego tutaj nie było, przykład proszę zajęcia izometryczne tuman kurzu i prace remontowe nawet rehabilitantka była wkurzona ale cóż to prywata. Proszę nowych o opinię oraz o polemikę być może nie zgadzacie z tezami które przedstawiłam. Pozdro dla wszystkich Ryśia,Dari,Pawła i wielu innych osób trzymajcie się zdrówka życzę.
IWAN69
Kuracjusz
Kuracjusz

niestety za telewizor i lodówkę nie otrzymałam faktury z tego co wiem za parking również nie otrzymali faktury zwykłe złodziejstwo,pozdro pamiętacie można parkować u tubylców.
ODPOWIEDZ