siepomaga

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
forumowicz

Re: siepomaga

Post autor: forumowicz »

Przypomniałem sobie jeszcze przykład z naszego podwórka ,kilka lat temu odbywał się koncert charytatywny i około 40% funduszy przepadło w miejskim skarbcu .
Po następnym takim koncercie gdy sprawa wyszła na jaw ,bracia Golec ,Grzesiek Markowski i Muniek Staszczyk wszystkie pieniądze zarekwirowali i osobiście zawieżli do domu dziecka gdzieś w górach -nie pamiętam dokładnie - Z zarobionych pieniędzy wypłacono jedynie gaże członkom zespołów jako że to w końcu ich praca a i tak część z nich również oddała swoją część.
To niestety przykłady że ludzie którzy organizują takie imprezy bardziej patrzą na swoje profity niż na faktyczne potrzeby.
Takich przykładów można by jeszcze wymienić wiele ,ale nie o to przecież chodzi .
Dlatego podkreślam że pomoc od tzw przeciętnych szaraków do jakich się także zaliczam jest tak bardzo cenna i potrzebna :serce:
Proszę pamiętać że to jest tylko i wyłącznie moje zdanie z którym nie trzeba się zgadzać ,ale takie są moje odczucia i chciałem się tylko nimi z Wami podzielić. :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pomyślałam , że zamieszczę swój głos w temacie, prawdę powiedziawszy w taki sam sposób powiedziałam komuś w prywatnej rozmowie .

Każdy jeśli tylko może powinien pomagać , czy to będzie człowiek czy jakikolwiek inny cel. Oczywistym dla mnie , że jeśli zmuszona byłabym wybierać między człowiekiem , a zwierzęciem wybrałabym Człowieka , ale .... za człowiekiem ujmie się rzesza ludzi , a kto pomoże zwierzęciu? ono się nie upomni, nie obroni , to tak jak dziecko. Jedni będą pomagać żabom , a są i tacy , którzy nie pomogą nikomu. Niech każdy wybierze na jaki cel przeznaczy swoją symboliczną złotówkę i wspomoże jakąś "akcję", czasami trzeba zastosować przypowieść biblijną " niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, " .

Mamy rozum i dobrą wolę i korzystajmy z tego tak jak podpowiada nam serce .

:kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Wokół mnie jest wiele organizowanych akcji charytatywnych.Niesiona jest pomoc i dzieciom, i dorosłym.A jak wiele osób jest zaangażowanych.
To budzi podziw i uznanie.
Pomagają i najstarsi, i najmłodsi.
Często są to akcje organizowane spontanicznie i z przygotowaniem,bardzo efektowne.Uczestniczą w nich osoby potrzebujące,ich rodziny.
Niestety nie zawsze te szczytne inicjatywy kończą się pomyślnym finałem.Zdar