Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: julinka601 »

Witajcie, już zaczynam coraz częsciej zaglądać do przeglądarki ,choć zostało mi jeszcze ze 4-5 miesięcy oczekiwania. W NFZ powiedziano mi /jak oddawałam wniosek po weryfikacji/ że mogę się spodziewać w czerwcu. Teraz mam numer ok.6tys, czy ktoś z Was ma podobny numer? .Cała jestem w emocjach gdzie tym razem mnie poślą.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

julinka601 pisze:Witajcie, już zaczynam coraz częsciej zaglądać do przeglądarki ,choć zostało mi jeszcze ze 4-5 miesięcy oczekiwania. W NFZ powiedziano mi /jak oddawałam wniosek po weryfikacji/ że mogę się spodziewać w czerwcu. Teraz mam numer ok.6tys, czy ktoś z Was ma podobny numer? .Cała jestem w emocjach gdzie tym razem mnie poślą.
Witam, ja mam dwa razy taki numer ( ok.niecałe 14 tyś.) i złożyłam 1,5 miesiąca po Tobie Julinka , ale jeszcze nie odesłali mi do weryfikacji , wiec jeden wielki :?: . Ja sprawdzam listę od kilku miesięcy i tempo zmniejszania się kolejki było różne . Może i ja się załapię na jakiś letni termin . Pozdrawiam :serce:
rena12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2016 19:25
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: rena12 »

Z obliczeń wynika, że już są przydziały na kwiecień. Aktualnie schodzi ponad 3 tyś. numerków miesięcznie więc czerwiec możliwy. U mnie to będzie przełom sierpnia / wrzesień. :D :D :D Jeszcze nie miałam weryfikacji. Pozdrawiam oczekujących.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rena siedzimy blisko siebie w tej kolejeczce , więc chyba terminy wyjazdu też będą bliskie . Zobaczymy jak będzie po weryfikacji , choć czytałam tu na forum , że to różnie to bywa , bo zdarzają się przydziały di innych miejscowości niż sugestie balneologa we wniosku . Pozdrawiam :serce:
rena12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Do Alicja. Przy ostatnim pobycie w sanatorium miałam o 1 nr niżej od kuzynki i otrzymałyśmy różne przydziały. Na skierowaniu miałam wpisane morze (pulmonologia), a otrzymałam góry. Wg. mnie to jest wielka niewiadoma. To co nam los przyniesie to musimy przyjąć. :D :D :D Pozdrawiam :kwiat:
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Post autor: julinka601 »

Cisza na forum. Zero emocji a numerków ubywa. Ja na dzień dzisiejszy mam 4697 czyli............. jeszcze chwileczkę,jeszcze momencik. Zżera mnie ciekawośc kiedy i gdzie? :o
rena12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

julinka601 pisze:Cisza na forum. Zero emocji a numerków ubywa. Ja na dzień dzisiejszy mam 4697 czyli............. jeszcze chwileczkę,jeszcze momencik. Zżera mnie ciekawośc kiedy i gdzie? :o
To prawda cisza.Nikt się nie chwali. Numerki spadają, a weryfikacji nadal nie ma. Niedługo się dowiesz, kiedy :?: i gdzie :?: Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam !
No to może trochę liczb z mojej kolejki . W tym tygodniu prawie 900 miejsc do przodu , ale jednak wagon ciągle 13. mam nadzieję , że nie pechowy . Ledwo 60 by przesunęli i już bym była w 12. Ale cóż , może w poniedziałek i może wyślą do weryfikacji . Zobaczymy :!: . Miłego weekendu Wszystkim życzę i pozdrawiam :serce:
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58

Post autor: wielorybus »

Ja to nie mam sie czym chwalic bedac w... uwaga... 72 wagonie :)
Awatar użytkownika
MariolaAG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2010 17:35
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MariolaAG »

Witam
Wczoraj zaglądam do przeglądarki NFZ i tu szok, przydzielono mi sanatorium Energetyk w Inowrocławiu od 10.03.2016. A 1.02.2016 miałam nr 61355. W zeszłym tygodniu dołączyłam wypis ze szpitala i wniosek mi przekwalifikowano na poszpitalny. W sumie to się cieszę. Tylko na święta nie będę w domu ;)
Pozdrawiam wszystkich
Acha obecnie przydzielane są skierowania na kwiecień 2016
Mariola :)
ODPOWIEDZ