Ciasnota pod barkowa artroskopia
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Ciasnota pod barkowa artroskopia
Proszę osoby ( które to dotknęło)o wszelkie info na temat tego schorzenia ,doświadczenia (rehabilitacja )po artroskopii. Czas rehabilitacji i jak sobie radziliście po artroskopii . 
-
Danae
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2016 10:45
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Ciasnota pod barkowa artroskopia
Sztani,
5 lat temu, 5 listopada mój mąż miał artroskopię kolana. W 7 lub 10 dniu po zabiegu /dokładnie już nie pamiętamy, ale to był dzień kiedy rano był na kontroli i zdjęto szef/ rozpoczął rehabilitację. Powtórka rehabilitacji w styczniu. Rodzaju zabiegów oprócz laseru niestety już nie pamiętam. W lutym byliśmy na nartach i normalnie jeździł, co prawda miał na wszelki wypadek stabilizator, ale tak ogólnie jakby zabiegu nie było. Na te narty wyraził zgodę lekarz, bo wszystko było OK.
Nie wiem czy ta informacja coś Ci da, bo jak w temacie Ty masz problem z barkiem, ale jedna ważna sprawa, którą przekazał przed zabiegiem lekarz: jak najszybsza rehabilitacja. W męża przypadku, najlepiej w momencie zdjęcia szwa.
Do chwili obecnej z kolanem nie ma najmniejszego problemu. Natomiast od jakiegoś czasu narzeka na drugie i nie wiem czy też się nie skończy zabiegiem
pozdrawiam
5 lat temu, 5 listopada mój mąż miał artroskopię kolana. W 7 lub 10 dniu po zabiegu /dokładnie już nie pamiętamy, ale to był dzień kiedy rano był na kontroli i zdjęto szef/ rozpoczął rehabilitację. Powtórka rehabilitacji w styczniu. Rodzaju zabiegów oprócz laseru niestety już nie pamiętam. W lutym byliśmy na nartach i normalnie jeździł, co prawda miał na wszelki wypadek stabilizator, ale tak ogólnie jakby zabiegu nie było. Na te narty wyraził zgodę lekarz, bo wszystko było OK.
Nie wiem czy ta informacja coś Ci da, bo jak w temacie Ty masz problem z barkiem, ale jedna ważna sprawa, którą przekazał przed zabiegiem lekarz: jak najszybsza rehabilitacja. W męża przypadku, najlepiej w momencie zdjęcia szwa.
Do chwili obecnej z kolanem nie ma najmniejszego problemu. Natomiast od jakiegoś czasu narzeka na drugie i nie wiem czy też się nie skończy zabiegiem
pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Ciasnota pod barkowa artroskopia
Sztani,ważne co ono tam Ci zrobią.Jestem po artroskopii obydwu kolan,jedno mam z trzema dziurkami,drugie z dwoma,przez jakiś czas chodziłam o kulach bez obciążania nogi,rehabilitacja w obydwu przypadkach tak mniej więcej po dwóch miesiącach,wcześniej tylko ćwiczenia izometryczne.Na nartach mam całkowity zakaz jeżdżenia.Artroskopia to nazwa rodzaju zabiegu,a to co w środku robią jest decydujące.W początkach służył tylko diagnostyce teraz to spectrum się znacznie poszerzyło się robią wiele rzeczy.