Skandaliczne dopłaty do jedzenia

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Skandaliczne dopłaty do jedzenia

Post autor: forumowicz »

romantyk56 pisze:Czy ktoś wie jakie są kryteria - jakimi kieruje się NFZ przy wyborze sanatorium??Przecież niektóre sanatoria nie nadają się do nazywania ich sanatoriami :P ;) .Czy to decyduje koszt pobytu czy znajomości dyrekcji ???
NFZ określa ogólne warunki (dostępne w stosownej ustawie). Jednak poszczególne oddziały wojewódzkie same podpisują umowy z poszczególnymi sanatoriami. Decydują finanse i - masz rację, układy.
forumowicz

biedroneczka pisze:W listopadzie ubiegłego roku, w sanatorium Kolejowym w Ciechocinku był mój Ojciec, który musiał dopłacić do posiłków 200 zł zaraz na wstępie, przy meldowaniu się w sanatorium.
Jakiś dziwny był ten wyjazd sanatoryjny. Przecież wszelkie opłaty ustala się przed przyjazdem i gość wie ile ewentualnie musi dopłacić. Coś nie tak :shock:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Ciekaw jestem czy NFZ wie o takich dopłatach do jedzenia i czy faktycznie jest ono lepsze. Będąc w Swieradowie nie doplacałem a uważam że jedzenie było w normie brakowało głównie owoców.
forumowicz

Wszelkie niezapowiedziane, nieuzgodnione sanatoryjne dopłaty, są działaniami poniżej pasa :(
forumowicz

Podczas mego ostatniego pobytu w sanatorium, ktoś notorycznie zwijał mi bułkę ze stolika :shock:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Teodor pisze:Podczas mego ostatniego pobytu w sanatorium, ktoś notorycznie zwijał mi bułkę ze stolika :shock:
Jakiś bułkożerca :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ewasia »

Pozdrawiam:-) :kwiat: ja będąc w tym roku w Krynicy w jednym z sanatorium ,byłam zadowolona z podawanych posiłków ,jedzenie było dobre.W ciągu całego pobytu żaden posiłek się nie powtórzył ,jedynie nie było owoców , ale te sama sobie rekompensowałam kupując je w dowolnych ilościach.Nie proponowno żadnych dopłat do jedzenia. :P pozdrowienia :kwiat: :serce: :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Teodor pisze:Podczas mego ostatniego pobytu w sanatorium, ktoś notorycznie zwijał mi bułkę ze stolika :shock:
A może twoja dieta nie przewidywała bułki?
forumowicz

Felice pisze:A może twoja dieta nie przewidywała bułki?
Przewidywała dwie, świeże i chrupiące :)
forumowicz

To dieta na przytycie :roll: :o ;) :lol:
ODPOWIEDZ