UZDROWISKO KRAKÓW SWOSZOWICE

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

UZDROWISKO KRAKÓW SWOSZOWICE

Post autor: kasiula »

Ratujcie..czy był ktoś tam kiedyś i czy może mi coś o nim napisać..Jestem załamana....otrzymałam tam jako poszpitalne.....Jeśli ktokolwiek i cokolwiek wie o tym uzdrowisko proszę o opinie.Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego i słonecznego dzionka
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: UZDROWISKO KRAKÓW SWOSZOWICE

Post autor: ollalaola »

Ja też dostałam skierowanie do tego uzdrowiska ale od 23 kwietnia.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

ollalaola mam nadzieję ,ze jak pani wróci podzieli się pani ze mną swoją opinią i radą co należy zabrać z sobą.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu
Elcia100
Na forum od: 08 lut 2014 16:28
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Elcia100 »

Jadę na turnus od 10 marca nastawiona pozytywnie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
kozica55
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 12:31
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: kozica55 »

Mieszkam w Krakowie, z sanatorium korzystam często w ramach rehabilitacji ambulatoryjnej na NFZ lub prywatnie. Sanatorium położone jest w pewnej odległości od centrum, na terenie zalesionym (park) jest tam dość przyjemnie. Dojazd do centrum dobry sporo autobusów, które zatrzymują się opodal budynku do którego będziesz chodziła na zabiegi. Macie organizowane liczne wycieczki i wieczorki. Pospacerować też jest gdzie. Swoszowice to przede wszystkim "mocna siarka" jej zapach (zgniłych jaj) może być dla wrażliwców uciążliwy bo czuć ją już z pewnej odległości od budynku, ale w warto korzystać z kąpieli siarkowych - przyjeżdżają tam z całej Polski właśnie dla jej celów leczniczych. Nie korzystałam ze stołówki ani noclegów (nie wiem gdzie będziesz mieć zakwaterowanie) - dlatego na ten temat nie wiele mogę powiedzieć. Będzie dobrze, miłego pobytu.
Pozdrawiam
Elcia100
Na forum od: 08 lut 2014 16:28
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Elcia100 »

Byłam na turnusie od 10 do 31marca 2014. Zabiegi realizowane o zaplanowanym czasie oraz obsługa na najwyższym poziomie,- bardzo dobra wentylacja w pomieszczeniach kąpielowych . Mieszkałam w Szwajcarce (czyściutko, cicho i miło). Pani, która dba o obiekt i wokół niego robi to z sercem. Najwięcej uwag mieli kuracjusze do posiłków i stołówki (firany wyprano po interwencji).Posiłki monotematyczne tzn.na obiad krupnik na drugie gołąbki z kaszy, jak były kluchy to też na kolację leniwe lub tzw.pyzy drożdżowe na sucho. Posiłki bardzo mączne.(Katering) Na uwagę jednej z pań kto wymyśla takie dania pani dietetyczka powiedziała, że to są jadłospisy zatwierdzone przez Zarząd jeszcze zanim ona objęła to stanowisko.To się pytam po co ona tam jest potrzebna? Proponuję aby członkowie Zarządu też jedli posiłki z kuracjuszami. Mało miejsc spacerowych, ale jeżeli ktoś przyjechał na leczenie a nie nastawił się na rozrywkę to uważam, że miejsce spokojne i fajne . Do Krakowa blisko, przystanek na miejscu.Jestem zadowolona.
Awatar użytkownika
Ela46
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2012 23:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Ela46 »

dzieki za informacje;)
mim
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2014 08:29

Post autor: mim »

Są jakieś balety, dancingi ?
mim
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2014 08:29

Post autor: mim »

to wiecorem tylko ksiąski cytać :( :?:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Kasiula ale czym jestes załamana. jedziesz do Krakowa i nie jestes zadowolona?Swoszowice to jedna z dzielnic Krakowa, cicha spokojna rzut beretem do rynku i na Wawel.Jedyny mankament to powietrze krakowskie jedno z najgorszym w Polsce.
ODPOWIEDZ