Wyjątkowy czas,ale "Nie ma domku bez ułomku" ...i różnie to bywa z tą "podniosłą" atmosferą.
Za co nie lubię świąt
- danusia57
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Za co nie lubię świąt
jak miałam już swoją rodzinę,zapach świeżej choinki,dzieci wieszające własnoręcznie robione łańcuchy i kolorowe
lampki.Wigilia,sianko pod obrusem,opłatek i ta przecudowna atmosfera.Dzieci dorosły,wyjechały i przez większość roku jest smutno,pusto, jak przyjeżdżają na święta, to nie marudzę,sprzątam,piekę i gotuję.
Jedynie nie lubię ścisku w sklepach, kilometrowych kolejek do kasy
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Nawet ta atmosfera świąteczna mi specjalnie nie przeszkadza,kiedyś nawet ją lubiłam,ale teraz od listopada
Gorsze i to znacznie jest to uczucie wewnętrznego osamotnienia ,siedzę z rodziną,kocham ich ( no może nie wszystkich
Nauczyłam się to ukrywać,ale to nie jest dobre.Co roku mam nadzieję,że mi to przeszło
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Staż sanatoryjny: 8
Nie robię nic ,bo wypada, że trzeba. Choć mam fajną rodzinkę to jednak nie potrafię cieszyć się świętami bez męża.
Jak byłam małym dzieckiem to czekałam z utęsknieniem na święta ,na pomarańcze , które smakowały inaczej.
Ale wydarzyło się coś co do tej pory nie pozwala mi o tym zapomnieć ( w pierwszy dzień świąt zmarła moja siostra która miała tylko 22 lata).
Pozdrawiam serdecznie.
Życzę dużo miłości i spokoju.
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
Nie lubię obłudników i ludzi dwulicowych. Jak ktoś przez 364 dni w roku źle mi życzy to w 365 życzenia na pewno nie będą szczere.
Do doopy z taką atmosferą gdzie na twarz zakładam uśmiechniętą maskę a serce zalewa się łzami
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
gdy na nic nie mam czasu i wściekam się sama na siebie
kocham moje dzieci , mamę i czekam z niecierpliwością na czas spotkania przy stole suto zastawionym
potrawami przygotowanymi w pocie czoła
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6