Rehabilitacja narządu ruchu
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Rehabilitacja narządu ruchu
Tak dokladnie to wyglada .Przez 2 lata szukalam pracy.Pracuje bo mam umiarkowany stopien niepelnosprawnosci na stale 11 -I i O-4 Musialam pracowac, bo rencine mialam wyliczona z prowadzenia dzialalnosci.Kpiny, jeszcze raz kpiny z ludzi
Witam serdecznie po długiej nieobecności.
Byłam wreszcie na rezonansie, niestety wynik pokazał że tylko się pogorszyło. Na początek lekarz prowadzący zapisał coś troszkę medykamentów na cały okrągły miesiąc.
Ale jednocześnie sugerował cos o rehabilitacji przez cztery tygodnie, może więc będzie to jakaś rehabka uzdrowiskowa. Jak coś więcej będę wiedzieć to na pewno napiszę.
pozdrawiam
Byłam wreszcie na rezonansie, niestety wynik pokazał że tylko się pogorszyło. Na początek lekarz prowadzący zapisał coś troszkę medykamentów na cały okrągły miesiąc.
Ale jednocześnie sugerował cos o rehabilitacji przez cztery tygodnie, może więc będzie to jakaś rehabka uzdrowiskowa. Jak coś więcej będę wiedzieć to na pewno napiszę.
pozdrawiam
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Mysiulko, z naszego (rodzinnego) doświadczenia wiem że porządna rehabilitacja czyni cuda. Ważne aby był doświadczony rehabilitant i poświęcił Ci tyle czasu ile powinien. Niestety, zabiegi z NFZ-u często są skracane czasowo i wówczas nie odnoszą pożądanego efektu. Pod koniec roku mój mąż miał ogromne problemy z poruszaniem się. Niestety na taki stan zdrowia pracujemy całe życie. Zapisałam go do dobrego lekarza który po dokładnych badaniach pokierował dalszym leczeniem. Rehabilitacja i jeszcze raz rehabilitacja . Dziś mąż funkcjonuje normalnie.... jak długo ?, zobaczymy. W dużej mierze zależy to od nas samych. Natomiast jeśli dojdziemy do punktu gdzie już nic nie pomaga, trzeba podjąć bardziej radykalne kroki.... Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrowia życzę.