Nowe Łazienki Mineralne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
grazyna24
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2015 12:32
Oddział NFZ: Śląski

Nowe Łazienki Mineralne

Post autor: grazyna24 »

Do kahlo :) Witaj ,odezwij się i opisz jak było w Krynicy .
Jeżeli możesz to napisz jak udało Ci się przeżyć w NŁM.
Pozdrawiam :kwiat:
kahlo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2015 12:39
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Nowe Łazienki Mineralne

Post autor: kahlo »

Byłam, widziałam, poszalałam :D
Po przyjeździe zapach kanalizacji w budynku powalił mnie ....i to koniec nieprzyjemnych rzeczy, czysto, dla mnie posiłki dobre, zabiegi również otrzymałam takie jakie chciałam.
Do wyboru miałam jedynkę lub apartament (salon- kanapa , 2 fotela , ława, 2 komody , dwa pokoje- jednoosobowy z szafa i dwuosobowy z szafą stołem , krzesłami, komoda z toaletką, łazienka, duży telewizor, czajnik) Wybrałam apartament (jest udostępniany wyjątkowo w sytuacji , gdy nie ma gości komercyjnych), opisuję dokładnie , bo widziałam później dwójki bez łazienki, można nabawić się klaustrofobii,metraż mniejszy , jak w celi więziennej :oops:
Krynica cudowna, 3 tyg. październikowego słońca. Polecam komorę krioterapii w wojskowym , kąpiele solankowe w Słowacji i wieczorne taneczne szaleństwa (miałam cudowna ekipę , więc było z Kim poszaleć)

Polecam 8-) :lol: :P :D :lol: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

No widzisz Kahlo :D ...mówiłam,że nie będzie tak żle jak piszą ludzie.
Cieszę się,że wróciłaś zadowolona :D ......może Te Nowe Łaz.wrócą do łask i ludzie nie będą tak narzekać ;)

Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jakże to tak? Wysyłają ludzi na leczenie do sanatorium i kwaterują w pokojach bez łazienek? Dobrze, że nie każą latać za potrzebą na podwórko do jakiejś toyki :(
Ale ta nasza opieka zdrowotna/służba zdrowia nisko upadła :shock:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Nowe Łazienki Mineralne

Post autor: jacky6 »

Hipster pisze:Jakże to tak? Wysyłają ludzi na leczenie do sanatorium i kwaterują w pokojach bez łazienek? Dobrze, że nie każą latać za potrzebą na podwórko do jakiejś toyki :(
Tak, tego roku w tzw. sanatorium w Goczałkowicach - w pawilonie Magnolia - bodaj połowa pokoi korzysta z łazienek na korytarzu.
Stąd tak dla mnie rażącym jest tak odmienny standard za te same pieniądze NFZ ...
...
Nota bene - widziałem - dwa lata temu - będąc w odwiedzinach - te krynickie nowołazienkowe a bez łazienki pokoje dwójki.
Powinny być zamknięte.
A na pewno nie zakontraktowane przez NFZ od Uzdrowiska Krynica...

:mrgreen: :ugeek:
grazyna24
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2015 12:32

Post autor: grazyna24 »

Do kahlo :kwiat: super bardzo się cieszę ,że Ci się wszystko udało .Dzięki serdeczne za opis.
Już niedługo ja będę mogła się przekonać na własnej skórze o dobrodziejstwach tego sanatorium.
Jadę z pozytywnym nastawieniem i tyle ,szkoda że rozminęłyśmy się terminowo.
Jeżeli mogę zapytać to byłaś tz "poszpitalna" czy z NFZ?
Pozdrawiam serdecznie :)
kahlo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

do "grażyna24", następnym razem się spotkamy :lol:
Byłam z NFZ. Na parterze są ulotki opisujące zabiegi, radzę poczytać przed wizytą u lekarza, żeby wiedzieć z czego skorzystać :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Nowe Łazienki Mineralne oferują w Krynicy ...

Post autor: jacky6 »

kahlo pisze:
Na parterze są ulotki opisujące zabiegi, radzę poczytać przed wizytą u lekarza, żeby wiedzieć z czego skorzystać :)
w internecie jest tyle informacji ...
można sobie upatrzeć pakiet zanim się wyjedzie ...

kahlo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nie byłam przygotowana na pytanie lekarza "jakie zabiegi by Pani chciała" :shock: , w poprzednim sanatorium lekarz sam określił zabiegi z jakich powinnam skorzystać :(
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 10:25
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Tadeusz Kolinski »

jacky6 pisze:
Hipster pisze:Jakże to tak? Wysyłają ludzi na leczenie do sanatorium i kwaterują w pokojach bez łazienek? Dobrze, że nie każą latać za potrzebą na podwórko do jakiejś toyki :(
Tak, tego roku w tzw. sanatorium w Goczałkowicach - w pawilonie Magnolia - bodaj połowa pokoi korzysta z łazienek na korytarzu.
Stąd tak dla mnie rażącym jest tak odmienny standard za te same pieniądze NFZ ...
...
Nota bene - widziałem - dwa lata temu - będąc w odwiedzinach - te krynickie nowołazienkowe a bez łazienki pokoje dwójki.
Powinny być zamknięte.
A na pewno nie zakontraktowane przez NFZ od Uzdrowiska Krynica...

:lol: Powinny być zamknięte. :lol: W Złocieniu Ustroń na 4 pokoje czyli 8 osób jest jedna umywalka i jeden sedes i jeden prysznic. No i jedna pani kupiła sobie wiadro z pokrywką - po co - jak myślicie "europejczyki"? :lol: To co - kryminał - a jakoś cicho...
ODPOWIEDZ