Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
romantyk56 pisze:Czy ktoś wie jakie są kryteria - jakimi kieruje się NFZ przy wyborze sanatorium??Przecież niektóre sanatoria nie nadają się do nazywania ich sanatoriami .Czy to decyduje koszt pobytu czy znajomości dyrekcji ???
NFZ określa ogólne warunki (dostępne w stosownej ustawie). Jednak poszczególne oddziały wojewódzkie same podpisują umowy z poszczególnymi sanatoriami. Decydują finanse i - masz rację, układy.
biedroneczka pisze:W listopadzie ubiegłego roku, w sanatorium Kolejowym w Ciechocinku był mój Ojciec, który musiał dopłacić do posiłków 200 zł zaraz na wstępie, przy meldowaniu się w sanatorium.
Jakiś dziwny był ten wyjazd sanatoryjny. Przecież wszelkie opłaty ustala się przed przyjazdem i gość wie ile ewentualnie musi dopłacić. Coś nie tak
Ciekaw jestem czy NFZ wie o takich dopłatach do jedzenia i czy faktycznie jest ono lepsze. Będąc w Swieradowie nie doplacałem a uważam że jedzenie było w normie brakowało głównie owoców.
Pozdrawiam:-) ja będąc w tym roku w Krynicy w jednym z sanatorium ,byłam zadowolona z podawanych posiłków ,jedzenie było dobre.W ciągu całego pobytu żaden posiłek się nie powtórzył ,jedynie nie było owoców , ale te sama sobie rekompensowałam kupując je w dowolnych ilościach.Nie proponowno żadnych dopłat do jedzenia. pozdrowienia