Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Elu po "naszemu" babka ziemniaczana. Trzemy ziemniaki na drobnej tarce. Ja odlewam mozolnie łyżką nadmiar wody i dosypuję niewielką ilość mąki . Przesmażam boczuś wędzony z cebulką, dodaję jajko i wszystko razem mieszam.Dosmaczam solą i pieprzem. Blaszkę smaruję olejem , posypuję bułką tartą i wlewam masę ziemniaczaną. Piekę na oko aż wierzch się przypiecze. Mam nadzieję,że pomogłam.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2015 19:59 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:wydzielono w nowy wątek
Elu co do proporcji to jakoś ja to od lat robię "na oko" . Metodą prób i błędów odkryłam swoje miarki czyli michę na tarte ziemniaki i miseczkę na boczuś z cebulką A do masy ziemniaczanej dodaję całe surowe jajko. Boczek ,podgardle czy co tam kto woli po przesmażeniu z cebulką troszkę przestudzam i dopiero mieszam z ziemniakami.
Smacznego