SanSanatorium Energetyk Krynica Zdrój od 26.04.2013r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

SanSanatorium Energetyk Krynica Zdrój od 26.04.2013r.

Post autor: danka »

Witam serdecznie!Czy ktoś z forumowiczów był w tym sanatorium?Bardzo proszę o opinie.Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Re: SanSanatorium Energetyk Krynica Zdrój od 26.04.2013r.

Post autor: bodana2 »

Witam, byłam kilka lat temu. Budynek przy ruchliwej ulicy. Obok głośne remonty i budowy. Sanatorium bez gruntu, czyli nie ma gdzie posiedzieć na powietrzu. Wyjście na małą uliczkę obok Wojskowego Szpitala Sanatoryjnego. Zabiegi słabe, pokoje z balkonami, jedzenie dobre, brak basenu. Są lepsze sanatoria w Krynicy.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłam już w Krynicy kilka razy,ostatnio w Wojskowym.Podobno budynek po remoncie[częściowo].
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: bodana2 »

No to powiem wprost: Energetyk nie umywa się do Wojskowego, bo w tym też byłam.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam.Myślę,że nie ma tu porównania.W Wojskowym również niektóre zabiegi są marne,a pokój w którym mieszkałam też pozostawiał wiele do życzenia.Przez dwa lata wiele się mogło zmienić /na dobre oczywiście/.
apolonia
Na forum od: 26 paź 2013 11:44
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: apolonia »

Wróćmy do Energetyka w Krynicy.
Kawałek betonowego bloku wciśnięty między piękne przedwojenne krynickie wille.
Pokoje dwuosobowe,bardzo ciasne z jednym wąskim oknem będącym jednocześnie wyjściem na maleńki balkon.
To nie jest sanatorium,to letni ośrodek energetyków przystosowany dla potrzeb NFZ.
Zabiegi mokre w piwnicy i byle jakie.
Borowina-okłady z paczki,kąpiele perełkowe,wirowe,podwodne na wodzie z kranu,mimo że to Krynica,wody mineralnej pod dostatkiem.
Reszta to fizykoterapia na piętrze,a w tym np. masujące fotele.
W ramach zabiegów: woda mineralna z pijalni 20 zabiegów,10 zabiegów gimnastyka 10-15 minut w piwnicy,pozostaje 24 na fizykoterapię i wodne.
Wszystko to zapisuje lekarz w randze ordynatora o szczególnie lekceważącym podejściu do pacjenta.
Jedzenie dobre,ale tylko na diecie normalnej,na innych ciągle kluchy i pierogi.
Ciągły remont w czasie turnusu,brud,kurz,niesłychany hałas młota pneumatycznego,rozkoszna kierowniczka z komentarzem-robimy to dla was,jak przyjedziecie następnym razem będzie lepiej,oby nigdy i dla nikogo.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

:)
lucja
Na forum od: 05 maja 2014 06:58
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: lucja »

Byłam w sanatorium Energetyk na przełomie stycznia/ lutego 2014r. Było bardzo sympatycznie. Miła obsługa, zwłaszcza pan Mojżesz w recepcji, panie sprzątaczki także. Zabiegi nie są rewelacyjne, ale są wystarczające. Polecam masaż wykonywany przez profesjonalistę z międzynarodowym certyfikatem. Super sprawa :)
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam!Najlepszym zabiegiem wykonywanym w Energetyku jest gimnastyka prowadzona przez bardzo sympatycznego i miłego pana.Reszta zabiegów to ściema.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ