Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadzącego?

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadząceg

Post autor: mario63 »

...a to zależy kto będzie przyjmował..., albo do kogo będziesz przypisana?!... ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Z pewnościa dostaniesz te zabiegi. Problem możesz miec z masażem klasycznym ten często bywa płatny ale też bywa że ordynują. Miłego pobytu :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jeżeli tylko mają moce przerobowe, to znaczy mają wskazane zabiegi i nie wyczerpali jeszcze na nie limitu, to z pewnością biorą pod uwagę sugestie naszego lekarza prowadzącego.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Parę tygodni po kuracji Połczyn Zdrój będąc na badaniu lekarskim nawet pani doktor nie oglądała
dokumentacji sama przydzielała zabiegi mogłam o zabiegi negocjować wiec byłam zadowolona
pozdrawiam piszcie dalej :) :kwiat:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Żaden zabieg z sugerowanych przez moją Panią neurolog nie był brany pod uwagę, jakby na złość. Prosiłam o niektóre ale nie było już miejsca. Po tygodniu prosiłam o zmianę ale na nic to się zdało aż po dwóch tygodniach wkurzona poprosiłam o zamianę bo nic a nic nie czułam poprawy no i dostałem ale tylko po jednym zabiegu (3 zabiegi zamienione ale do końca turnusu było zbyt mało czasu i wypadły mi 3 rodzaje zabiegów ale tylko po jednym). Na koniec otrzymałam wpis w karcie informacyjnej, że pacjentka z bardzo dobrym stanem zdrowia opuszcza uzdrowisko. Ubaw prawda? Dlatego chcę wyjeżdżać prywatnie bo może wówczas będę miała zabiegi takie jakie moja doktor mi zaleci, jakie ja chcę a nie Pani doktor, która nic o moim zdrowiu nie wie zapisze mi aby tylko normę wyrobić :(
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Rachel, trafiłaś na wyjątkową ZYGE. Nie zdarzyło mi się żeby nie brano pod uwagę sugestii mojego ortopedy. Ja jestem dobrze uświadomiona o tym co mi wolno a czego nie. Twój sanatoryjny lekarz najwidoczniej był bardzo zadufany w sobie....
Jeśli chodzi o wyjazdy komercyjne to masz rację, dostaniesz takie zabiegi jakie chcesz.
ODPOWIEDZ