GRYF Połczyn Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Spinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2010 13:02

GRYF Połczyn Zdrój

Post autor: Spinka »

Dostałam skierowanie do sanatorium GRYF w Połczynie Zdroju (termin 31 maja - 21 czerwca). Będzie to mój drugi pobyt tam, pierwszy raz byłam jesienią 2007 r. Cóz mogę powiedzieć? Zdecydowanym minusem jest dojazd (z mazowieckiego) - bardzo daleko i niestety nie ma bezpośredniego połączenia PKP. Albo ubłagam męża żeby mnie zawiózł albo będę musiała jechać nocnym do Kołobrzegu lub Koszalina a później autobusem do Połczyna. Z moim kręgosłupem to jest niemały kłopot :cry: .
Obiekt sanatorium - bardzo duży. Plusem jest, że wszystkie zabiegi są na miejscu i nie trzeba opuszczać budynku, jedynie krążyć po licznych korytarzach (łatwo zabłądzić!). Baza zabiegowa - moim zdaniem przeciętna, atmosfera przemiału i bezosobowego podejścia. Taśma. Załamał mnie basen. Nigdy więcej. Dość mały, przeznaczony do gimnastyki. Niestety higiena uczestników pozostawiała wiele do życzenia co dało się odczuć (dosłownie!) już w przebieralni. Po kilku takich razach poprosiłam lekarza o wypisanie mnie z basenu bo zwyczajnie bałam sie zakazić jakimś choróbskiem.

Zadowolona byłam z wyżywienia - niemałe porcje i urozmaicone.
Najlepsze ze wszystkiego jest położenie sanatorium - w pięknym i rozległym parku - oaza spokoju dla lubiących spacerować. Miejscowość nieciekawa, nie ma tam co robić więc pozostają spacery.
szymon1970
Na forum od: 06 kwie 2011 14:56

Re: GRYF Połczyn Zdrój

Post autor: szymon1970 »

Mam pytanie dostałem skierowanie (maj.2011) do Połczyna do GRYFA
Czy mógłby ktoś powiedzieć czego można się spodziewać?
Z góry dzięki
Szymon
matus-61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2011 11:46

Post autor: matus-61 »

Też tam jadę od 4 maja. Bylem dwa lata temu ale w zimie. Idzie wytrzymać a jak ktoś lubi długie spacery a jeszcze lepiej rowerowe to jest gdzie czas spędzać.
Pozdrawiam
matus-61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2011 11:46

Post autor: matus-61 »

Jadę samochodem z Gdyni (stwierdziłem, że to najlepszy dojazd bo jak się przesiadki dołoży bagaże itp..). Turnus mam od 04.05.2011r. Mogę kogoś zabrać.
Pozdrawiam
Andrzej.
szymon1970
Na forum od: 06 kwie 2011 14:56