Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2015 15:26

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: jan2390 »

W moim przypadku, gdy jadę w zimie to co mi po jeziorze????. Zaczynam zastanawiać się czy dobrze wybrałem. Gołdap, Suwałki to "Polska Syberia"
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witaj Jan2390 jadę w tym samym terminie co Ty również z okolic W-Wy z ZUS-u nie miałam wyboru co do miejscowości oraz terminu wyjazdu (Osieczek lub Gołdap 07.01.2016 :o ). W pierwszej chwili przerażenie -zamarznę krioterapia za darmo :D ale za moment wszystko było już OK-po pierwsze nie narzekać dostałam skierowanie i to już duży plus z NFZ z czkamy 2,5 roku .zabiegów duuuużo i oto chodzi,reszta to my kuracjusze tworzymy klimat danego miejsca .Byłam już kilka razy w sanatorium w ukochanym Świnoujściu i uwierz mi że pobyty w listopadzie czy w maju były na równi udane..WIĘC NIE ZAMARTWIAJ SIĘ zabieramy uśmiech i życzliwość a reszta się sama poukłada. Miłego wieczoru :) pozdrawiam wszystkich forumowiczów :kwiat:
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Bonia.
Dzięki za odpowiedz.
Czyli wyjeżdżamy z tej samej okolicy. Jakim środkiem transportu zamierzasz jechać ?. Ja byłem w lepszej sytuacji. Pracownica ZUS w Siedlcach była bardzo miła - dała mi całą listę do wyboru -Ciechocinek, Uniejów, Solec Kujawski, Inowrocław, chyba Aleksandrów Kujawski i Gołdap. Dała mi również możliwość wyboru terminu od stycznia do maja. Wybrałem najbliższy możliwy termin styczniowy i Gołdap. Czy dobrze -zobaczymy???. Pracownica ZUS była na tyle uczynna że dała mi namiary na prywatnego przewoźnika - który kursuje busem w dniach rozpoczęcia i zakończenia poszczególnych turnusów. Wyjazd między innymi z Warszawy z Dworca Wschodniego PKP. Zawozi pod budynek sanatorium w Gołdapi za 55 zł. Jeszcze do przewoźnika nie dzwoniłem. Zastanawiam się czy jechać z nim czy innym środkiem lokomocji. Czy zaczynamy odliczać dni do wyjazdu. Pozdrawiam Cię. Jan 50++. Mój adres [email].pl
forumowicz

Post autor: forumowicz »

jan2390 pisze:W moim przypadku, gdy jadę w zimie to co mi po jeziorze????. Zaczynam zastanawiać się czy dobrze wybrałem. Gołdap, Suwałki to "Polska Syberia"
Przyroda jest piękna o każdej porze roku. Syberia też. Tundra jest wspaniała, tajemnicza, nastrajająca do zadumy nad samym sobą. Oczywiście, gdy nie jedzie się tam na zsyłkę ;)
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Jan2390.
Oczywiście że zaczynamy odliczanie :lol: JA nastawiam już naleweczkę z pigwy żeby w zdrowiu przetrzymać klimat syberyjski a Ty kup centymetr i jak w wojsku :) A jak jezioro zamarznie i nie popływamy, to jest fajna górka pójdziemy na sanki :lol: Kaowiec ma racje przyroda jest piękna i ta w barwach zieleni i bieli również . Pytasz o transport, zamierzam skorzystać z BUSA- wygodnie I do celu, informację i telefon również otrzymałam od miłej pani z ZUS-u .Oferta I wybór wyjazdu rzeczywiście miałeś jak w biurze podróży tylko pozazdrościć .Pytałeś o jedynki z tym zawsze jest problem ,proponuję zatyczki do uszu dla współlokatora i będzie OK. Pozdrawiam :) I cieszę się że Twoje wątpliwości co do wyboru miejsca i terminu pomaleńku znikają .
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

Niekoniecznie na sankach. W Gołdapi (lub jej pobliżu) są wyciągi narciarskie. Czyli prawie jak w górach. Po co masz taszczyć przez pół Polski nalewkę? W Gołdapi chyba jest przejście graniczne, więc ruska wódka pewnie jest w cenie wody gazowanej.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam
Nalewka z pigwy to dla zdrowia a po ruskim trunku to można wcześniej zakończyć rehabilitację ;) górka jest nawet fajna ,ale czy będzie możliwość uprawiania przez kuracjuszy tak ekstremalnego sportu- nie wiem.
Wracając do spraw ważnych kontaktowałam się z przewożnikiem, o rezerwacji miejsca w autokarze możemy pomyśleć dopiero pod koniec listopada i nie ma problemu z miejscówkami, jak jest dużo chętnych wysyłają większy autokar.
pozdrawiam życzę spokojnego oczekiwania na wyjazd
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

Nie wiadomo jakie w styczniu będą warunki drogowe. Rozważam jeszcze inną ewentualną opcje - pociągiem do Ełku lub Suwałk -a stamtąd chodzą bezpośrednie PKS-y do Gołdapi. Żeby Ci starczyło nalewki na cały turnus - to weź jej całą bańkę. Jak już się kurować to na maksa.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

To pić nalewkę albo moskiewski trunek jedziecie, czy leczyć się chcecie :?:
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Podróż PKP jest na pewno pewniejsza ale te przesiadki :cry: w mojej sytuacji są to trzy, więc liczę na BUSA.Kurować się na maksa ;hmmm nie wiem co masz na myśli :?: ale Ja taki właśnie mam zamiar[nie koniecznie nalewką ] wszystkie zabiegi od A do Z .
ODPOWIEDZ