"Sanatorium Nad Kryniczanką" Krynica zdrój turnus kwiecień

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
jacek528
Na forum od: 15 lut 2013 18:36

"Sanatorium Nad Kryniczanką" Krynica zdrój turnus kwiecień

Post autor: jacek528 »

Witam
Dziś otrzymałem potwierdzenie skierowania do "Sanatorium Nad Kryniczanką" w terminie od 4.04.2015 do 25.04.2013 r.
Wujek Google za dużo mi nie powiedział o tym miejscu a i opinie znalezione zarówno na tym forum jak i w innych miejscach jak dotychczas nie wiele wnoszą.

Chciałbym aby osoby, które również w tym terminie wybierają się w to miejsce dopisały się do tego tematu. Najprawdopodobniej będę jechał tam samochodem w związku z tym, że analizując połączenia naszymi kolejami (17-20h na odcinku 560 km) mnie mocno zniechęca. Wyruszam z Żar w lubuskim i z pewnością pojadę autostradą A4 przez Wrocław i Kraków. Zatem gdyby ktoś był po drodze, mogę zabrać.

Poproszę jeszcze ewentualne osoby, które mogą coś napisać godnego uwagi o tym sanatorium, lub też o samej Krynicy, okolicach (bliższych i dalszych) - co Waszym zdaniem jest godne uwagi, godne zwiedzenia.

Z góry dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: "Sanatorium Nad Kryniczanką" Krynica zdrój turnus kwie

Post autor: Selene »

Jacku528 witamy na forum :)

Nasz portal jest lepszy niż...google :lol: a zatem wejdź: http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... 5&fid[0]=4

Miłej lektury :) Pozdrawiam
jacek528
Na forum od: 15 lut 2013 18:36

Post autor: jacek528 »

Selene, dziękuje za podpowiedź ;) ... zanim napisałem ten post zapoznałem się już z treścią, którą podałaś w linku ;)

Zapraszam do dyskusji również tych, którzy chcieliby coś od siebie dodać, czy to na temat samego sanatorium, czy też samej Krynicy.
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Jacku 528 na temat Krynicy na forum masz przewodnik jakiego żadne wydawnictwo jeszcze nie wydrukowało ;)Trochę daleko będziesz miał do centrum , ale spacer dobra rzecz - na pocieszenie - bliżej na Jaworzynę :)
Miłego pobytu :)
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2012 22:36
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Andrzej111 »

margot pisze:Jacku 528 na temat Krynicy na forum masz przewodnik jakiego żadne wydawnictwo jeszcze nie wydrukowało ;)Trochę daleko będziesz miał do centrum , ale spacer dobra rzecz - na pocieszenie - bliżej na Jaworzynę :)
Miłego pobytu :)
Posłuchaj Jacku 528. Nie wiem dlaczego "margot" pisze takie bzdury, chyba tylko po to aby zaliczać kolejne punkty i to ma być Przyjaciel Forum?
Sanatorium "Nad Kryniczanką" leży prawie w centrum. Blisko do dworca PKP, blisko do sklepów i na deptak zaś na Jaworzynę to chyba ok. 10 km autobusem. Samo sanatorium przeciętne, pokoje takie sobie, wyposażenie .... czajnik lepiej weź swój abyś za wypożyczenie nie musiał zapłacić. Wyżywienie takie sobie,TV płatny. Zabiegi bez rewelacji, takie jak w każdej większej przychodni, a na dodatek jako zabieg możesz dostać picie wody w pijalni. Obsługa rehabilitantek miła, szczególnie pani Marzenka. Wszystkie zabiegi do południa, wszystkie mokre i fizykoterapia w piwnicy. Sanatorium to 2 budynki połączone łącznikiem. Na miejscu nie ma żadnych rozrywek ale miejscowe biura turystyczne są prężne i codziennie po obiedzie możesz wybrać się na wycieczkę. Parking płatny monitorowany. Wg mojej oceny to dałbym dostateczną. Atrakcji w Krynicy sporo, a na dancing to tylko do Łysego! Byłem tam z NFZ ale na płatne nigdy bym się na to sanatorium nie zdecydował.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witaj Andrzeju111 jako ścisłe centrum Krynicy z tego co wiem to jest u zbiegu ulic Piłsudskiego ,Pułaskiego , Bulwarów Dietla i Zdrojowej . Atrakcje Krynicy włącznie z trasami spacerowymi m.in. na Górę Parkową , ale nie tylko są opisane na forum przez innych Kuracjuszy .Na Jaworzynę Krynicką właśnie ze ścisłego centrum ( pomnik Nikifora ) jest 5,7 km , napisałam koledze , że z sanat. ,, Nad Kryniczanką " jest bliżej - bo jest ( dokładnie 2 przystanki Bus tj. ok. 1 km ).Większość ośrodków sanatoryjnych jak również lokali - pozwolę sobie na określenie - rozrywkowych znajduje się niestety ,ale w tej części centralnej ,,, Artystyczna - dawniej ,, U Łysego " również .
I myślę , że nie są to bzdury , ale to kwestia czytania ze zrozumieniem .
POZDRAWIAM :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Andrzejku nie stresuj mojej kochanej Margot... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Tessarou ja się absolutnie nie stresuję :) , ale jeden pościk więcej dzięki temu :) :) :)
Zbigniew50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2013 21:46
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Zbigniew50 »

Jacku 528
Sanatorium Nad Kryniczanką to dawne sanatorium Kolejowe.
Byłem w tym sanatorium w przeszłości 8 razy, i mam niezłe wspomnienia. A w samej Krynicy byłem 11 razy w tym i w innych sanatoriach. Samo sanatorium nie należy do tych o największym standardzie ale jest w miarę przyzwoite z zabiegami na miejscu. Sanatorium liczy dwa pawilony połączone przejściem ( łącznikiem ). Kilkanaście lat temu sanatorium miało trzy pawilony z których jeden znalazł właściciela i obecnie jest hotelem o nazwie Rapsodia. To tyle co do historii. Natomiast co do samej Krynicy, to jest miejsce magiczne, pełne uroku do którego się wraca z sentymentem i radością w przyszłości. Krynica jak magnes przyciąga tych, co już raz tam byli. Polecam piesze spacery jeszcze przed śniadaniem na górę parkową ścieżką zdrowia. Do pijalni jest ok. 7 min drogi, miejsce spotkań kuracjuszy w której znajduje się również sala koncertowa. Miejsca tego nie należy omijać bo można tam posłuchać muzyki jak i spotkać ciekawych ludzi. Co do wędrówek w góry to najbliżej na górę parkową, Krzyżową oraz Jaworzynę Krynicką. Jeżeli jesteś zainteresowany fajfami no to odległość z Nad Kryniczanką najbliżej jest do Wisły przy deptaku następnie pozostałe lokale czy kawiarnie znajdują się trochę dalej ale mniej więcej w podobnej odległości ok. 15 min od Twojego sanatorium. W samej Krynicy i w jej sąsiedztwie jest tyle pięknych i ciekawych miejsc że zapewne za pierwszym razem trudno będzie Ci je wszystkie zobaczyć.
Ja również wybieram się w kwietniu do Krynicy do Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo – Rehabilitacyjnego na turnus 21 dniowy.
Pozdrawiam i życzę miłego pełnego wrażeń pobytu w perle polskich uzdrowisk.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

No tak punkty trzeba zbierać ... jak środa... pasuje... A Blondi zbiera bursztynki ... ;) ;)
ODPOWIEDZ