LĄDEK ZDRÓJ SZPITAL STANISŁAW

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
astra
Na forum od: 17 lut 2011 11:47

LĄDEK ZDRÓJ SZPITAL STANISŁAW

Post autor: astra »

Wyjeżdam tam z Wielkopolski 8 marca. Czy ktoś wie jak tam jest?
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: LĄDEK ZDRÓJ SZPITAL STANISŁAW

Post autor: syrenka »

Witam! Jestem w tej Chwili w Lądku ale w Szpitalu Wojskowym .Budynek Stanisław jest w środku po remoncie.Jest połączony łącznikiem z Adamem.Zabiegi masz na miejscu.Jeśli coś więcej to wyśli wiadomość prywatnie.Odpowiem.Jestem też z wielkopolski.Pozdrawiam
brazowooka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2011 20:39

Post autor: brazowooka »

Hej!!!
mam pytanie jak było w Stanisławie pytam bo 25 sama się tam wybieram a może ktoś jedzie ??
malena
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2011 11:50

Post autor: malena »

Witaj "brazowooka"
Byłam w Szpitalu Stanisław dwa razy. Ostatni raz półtora roku temu ( sierpień 2009r ), a wcześniej 3 lata temu. Półtora roku temu budynek był już po małym remoncie. Małym, bo nie wszystko wyremontowali. W pokojach nowe meble, ale łazienki stare i śmierdzące. A jedzenie, od kiedy wprowadzili catering, bardzo niedobre. Obsługa raczej miła, ale pielęgniarki nie zadają sobie trudu, aby do pokojów dobierać osoby miej więcej w tym samym wieku. Efekt jest taki, że 40 -letnie osoby są w pokoju z ponad 80-letnimi osobami. A wystarczyło by przetasować pokoje. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że Pani trafi lepiej. Proszę napisać po powrocie. Malena
brazowooka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Mam nadzieje ze bedzie trochę lepiej niż zostalo napisane.w każym razie jade jutro pociągiem z wrocławia o 5.05 jestem w klodzku masto o 7.13 i z stąd ma traspotr do stanisława jak sie juz zagospodaruje na iejscu napisze bo biorę laptopa pozdrawiam
brazowooka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Jestem w Stanisławie. Warunki socjalne gorsze niż wojskowym.Pokoje dużo osobowe ( 4 osobowe).Wchodzą do stnislawa czuje sie zamach szpitalny.Pocieszajace ze nie sprawdzaja obecnosci wieczornej tak jak ww lotniku ale to minol dopiero pierszy dzień. Ludzie i atmosfera w porzadku
malena
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2011 11:50

Post autor: malena »

Witaj "brazowooka".
NO i jakie wrażenia po kilku dniach w "Stanisławie"? Zmieniło się coś od mojego pobytu? A jedzenie, dalej jest takie podłe? Czekam na wieści ze "Stanisława"
Dunia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2010 20:55

Post autor: Dunia »

Witaj -poznanianka- byłaś w Szpitalu Wojskowym w Lądku, będę wdzięczna za wiadomości o obiekcie jak i pobycie tam, jadę tam od 29 maja, pozdrawiam
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! Jesli jedziesz z NFZ pobyt szpitalny to będziesz na 3 piętrze.Pokoje 2x2 wspólna łazienka,3-osobowe ,zwykłe dwójki,oraz 1 ale to zależy od lekarza i schorzenia.Weż diete jedzenie wtedy jest lepsze/trochę/lepiej je przyswajasz.Zabiegi prawie wszystkie na miejscu.Basen po drugiej stronie ulicy tak samo kriokomora.Jesli lubisz tańczyć masz do wyboru piekiełko,lub przy Jerzym nie pamiętam nazwy.Tam też jest grota solna.Zabiegi w porządku ,panie miłe ,panowie także.Można się dogadać jeśli chodzi o godziny zabiegów.Weż co najmniej 2 stroje kąpielowe.Ja miałam 4 zabiegi wodne w ciągu jednego dnia,więc był problem z suszeniem ich.Czajnik w pokoju ,talerzyki i sztućce też,oraz telewizor.Ale za telew.i czaj.trzeba płacić.Lodówka jest na korytarzu na każdym pietrze.Jeśli coś jeszcze byś chciała wiedzieć daj znać odpowiem na pytania.W tej chwili jestem na l-4 więc wchodzę na te stronę o różnych godzinach.Pozdrawiam.
Dunia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2010 20:55

Post autor: Dunia »

Witaj, dzięki za wieści, jadę do Lądka ze skierowaniem z ZUS-u, czy są jedynki, czy można rezerwować jedynki ? Planuję pojechać dzień wcześniej, może uda mi się ładniejszy pokój dostać. Czy to jest duży obiekt? dużo ludzi jest na turnusie? Pozdrawiam
ODPOWIEDZ