Sanatorium z ZUS
- gosiam
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2013 18:28
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 1 raz
Re: Sanatorium z ZUS
Złożyłam wniosek w marcu -czekałam 2 tygodnie na komisję i dostałam odgórnie przydzielone miejsce i datę wyjazdu na maj.
Nie miałam możliwości wyboru ani miejscowości ,ani terminu.Jestem ze śląskiego.
- gosiam
- Super Kuracjusz

- Podziękował: 1 raz
Czy pobyt w szpitalu( w moim przypadku na reumatologii) ma wpływ na termin- oczekiwanie na wyjazd do sanatorium,czy jakoś go przyspiesza?
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
Gosiam ja nadal czekam na odzew z Brzezinskiej.Nie monituje siedze cichutko bo troszke mi sie plany pomieszaly i najlepszy okres na wyjazd to juz 2016 r.gosiam pisze:Wiesniaczkaela. Jeszcze jedno pytanie - napisałas ze czekasz na odpowiedz. Na odpowiedż o miejscowości i terminie? Myslałam, że o terminie i miejscowości wiem od razu, gdy staje na komisji. Słyszałam ze przechodzi sie do innego pokoju i tam dowiaduje się dokąd i kiedy mogę jechać.
- ania1701
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Staż sanatoryjny: 7
Witaj Bożenko321Bozena321 pisze:Pod koniec lipca złożyłam wniosek w ZUS-ie w Tomaszowie Mazowieckim. Dzisiaj 18 sierpnia miałam komisje lekarską i przyznano mi przydział do Wysowa Zdrój sanatorium Biawena od 28 listopada. Pani, która przydziela skierowania powiedziała, że tylko jest to sanatorium, bo wszystkie inne już zostały przyznane. Mam nadzieję, że nie będzie jeszcze śniegu i dużego mrozu
Ja również złożyłam wniosek o rehabilitację z ZUS ok 1,5 tygodnia temu i też w Tomaszowie Mazowieckim. Mam tylko pytanie czy dołączyłaś ksero posiadanych wyników , bo ja złożyłam sam wniosek, a wyczytałam gdzieś , że w/b dołączone. Czekam z duszą na ramieniu na odpowiedź, ewentualnie na komisję.
Co do sanatorium, które Ci przyznano "Biawena" w Wysowej, będziesz zadowolona, byłam tam z NFZ jesienią ubiegłego roku. Jechałam tam z wielkimi obawami, ale w konsekwencji było super. Mieszkałam na 7 piętrze, piękne widoki.
Pozdrawiam
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Staż sanatoryjny: 7
- gosiam
- Super Kuracjusz