Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: gosiam »

Wiesniaczkaela. Jeszcze jedno pytanie - napisałas ze czekasz na odpowiedz. Na odpowiedż o miejscowości i terminie? Myslałam, że o terminie i miejscowości wiem od razu, gdy staje na komisji. Słyszałam ze przechodzi sie do innego pokoju i tam dowiaduje się dokąd i kiedy mogę jechać.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

gosiam - co prawda nie jestem z łódzkiego ,ale napiszę jak było u mnie.
Złożyłam wniosek w marcu -czekałam 2 tygodnie na komisję i dostałam odgórnie przydzielone miejsce i datę wyjazdu na maj.
Nie miałam możliwości wyboru ani miejscowości ,ani terminu.Jestem ze śląskiego. :kwiat:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

stokrotka, wielkie dzieki za odpowiedż. Nie sądziłam ze tak szybko mozna wyjechać. Według informacji które posiadam czeka sie około 6-7 m-cy, przynajmniej w Łodzi.
Alyt- 1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 sie 2015 19:56

Post autor: Alyt- 1 »

Witam
Czy pobyt w szpitalu( w moim przypadku na reumatologii) ma wpływ na termin- oczekiwanie na wyjazd do sanatorium,czy jakoś go przyspiesza?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

gosiam pisze:Wiesniaczkaela. Jeszcze jedno pytanie - napisałas ze czekasz na odpowiedz. Na odpowiedż o miejscowości i terminie? Myslałam, że o terminie i miejscowości wiem od razu, gdy staje na komisji. Słyszałam ze przechodzi sie do innego pokoju i tam dowiaduje się dokąd i kiedy mogę jechać.
Gosiam ja nadal czekam na odzew z Brzezinskiej.Nie monituje siedze cichutko bo troszke mi sie plany pomieszaly i najlepszy okres na wyjazd to juz 2016 r. :roll:
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ania1701 »

Bozena321 pisze:Pod koniec lipca złożyłam wniosek w ZUS-ie w Tomaszowie Mazowieckim. Dzisiaj 18 sierpnia miałam komisje lekarską i przyznano mi przydział do Wysowa Zdrój sanatorium Biawena od 28 listopada. Pani, która przydziela skierowania powiedziała, że tylko jest to sanatorium, bo wszystkie inne już zostały przyznane. Mam nadzieję, że nie będzie jeszcze śniegu i dużego mrozu :-)
Witaj Bożenko321 :)
Ja również złożyłam wniosek o rehabilitację z ZUS ok 1,5 tygodnia temu i też w Tomaszowie Mazowieckim. Mam tylko pytanie czy dołączyłaś ksero posiadanych wyników , bo ja złożyłam sam wniosek, a wyczytałam gdzieś , że w/b dołączone. Czekam z duszą na ramieniu na odpowiedź, ewentualnie na komisję.

Co do sanatorium, które Ci przyznano "Biawena" w Wysowej, będziesz zadowolona, byłam tam z NFZ jesienią ubiegłego roku. Jechałam tam z wielkimi obawami, ale w konsekwencji było super. Mieszkałam na 7 piętrze, piękne widoki.
Pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55

Post autor: Bozena321 »

Witaj :-) Składając wniosek wypisany przez lekarza nie zostawia się nic. Ksera historii choroby i ksero wyniku rezonans magnetyczny wzięłam na komisję lekarską. Moje wrażenie z komisji-formalność, lekarz bardzo przyjemny, spokojny :-) Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59

Post autor: ania1701 »

Dziękuję za szybką odppowiedź, czekam więc na inf z ZUS,
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ja czekam czwarty miesiac na odzew z ZUS-u :shock: :shock:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiesniaczkaela, bardzo długo czekasz. Slyszalam ze od złożenia wniosku na termin komisji czeka sie od 3 do 4 tygodni. Ja nigdy jeszcze nie korzystałam z leczenia w ramach prewencji rentowej ZUS. Ale w tym roku w pazdzierniku zamierzam złozyc wniosek. Czy zostane zakwalifikowana :?: dowiem się zapewne w swoim czasie. Z leczenia uzdrowiskowego korzystałam 5 razy ale z NFZ i kilka razy turnusy rehabilitacyjne PEFRON. Pozdrawiam wszystkich furomowiczów
ODPOWIEDZ