Arka Medical Spa -Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Arka Medical Spa -Kołobrzeg

Post autor: emi13214 »

Jestem mniej więcej na półmetku pobytu w Arce i grzechem było by narzekać tutaj na cokolwiek. Jedzenie bardzo dobre smakowo, a ilościowo też nieźle. Jak zabraknie chleba, można podejść do obsługi i doniosa. W każdą niedzielę do obiadu jest podawane ciasto, a w "tłusty czwartek" był pączek. Surówek jest chyba wystarczająca ilość. Tyle o jedzeniu. Zabiegi są dobierane do danego schorzenia, a po kilku dniach jest ponowna kontrola u lekarza i można poprosić o zamianę, jeśli cos nie odpowiada. Godziny faktyczne bardzo rozbieżne, bo zaczynam o 7.20, a kończę o 17.10 ( co drugi dzień), ale w końcu po te zabiegi tutaj przyjechałam. Byłam na turnusie prywatnym w Arce w 2011 roku i sposób traktowania kuracjuszy i "komercji" niczym się nie różni. Miałam wówczas tylko wejście do wszystkich pomieszczeń ( basen, sauna, solarium) za free, ale turnus 7 dniowy kosztował mnie 2.300,00 złotych. Jest róznica?
Więc nie narzekam, a cieszę się z tego pobytu 21 dniowego i życzę wszystkim aby mieli szczęście tu trafić.
PS. Małe przegięcie jest z ceną za parking ( 270,0 za pobyt), ale można zostawić auto na pobliskim parkingu, przy ulicy dojazdowej ( moje tam stoi).
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Emi i tak trzymaj ,odpoczywaj ,baw sie dobrze i koniecznie idz na koncert Sergieja ,jak jeszcze gra ,cudny :) :)
Pozdrwiam :)
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

A na czym gra Sergiej? Jakoś nie mogę w planie imprez się go doszukać.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sergiej skrzypce ,Jego córka śpiewa i gra tez na skrzypcach,/Anastazja/ żona tez gra ,to jest zespół ,super .Koncerty w sali kinowej.Emi zaliczyłas juz koncert ,saksofonowy ,akordeonowy ,wiolonczelistki? Na holu 1 p