Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
kpecak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2013 21:23
Staż sanatoryjny: 2

Re: Lubelski NFZ

Post autor: kpecak »

Felice pisze:To musieliście ostro pójść po bandzie w negocjacjach.Teraz pani będzie pewnie chciała pokazać ci po czyjej stronie leży racja.Ja proponuję umówić się do dyrektora oddziału,albo z kierownikiem spraw sanatoryjnych i porozmawiać.NFZ owszem nie zapewnia skierowań razem małżeństwom ani nikomu innemu,ale również nie wyklucza starając się o wspólny przydział.W przypadku opieki ma to większe uzasadnienie niż nawet w przypadku małżeństwa.Próbuj,zawsze jeszcze zostaje Rzecznik Praw Pacjenta.
To była sytuacja krytyczna. W odpowiedzi na moje pismo pani S. przez telefon mówi, ze lekarz NA PEWNO nie podpisze takiego połączenia i co ja sobie wyobrażam. Powiadomiła mnie, że brat i ja mamy zupełnie inne profile a ja sprostowałem, że są te same. I tutaj najbardziej się zdenerwowała, bo wytknąłem jej prawdę (koleżanka przekazująca sprawę pomyliła się). Poprosiłem o odpowiedź na piśmie. Dlatego pisemnie otrzymałem odpowiedź negatywną, założoną z góry. Po 28 dniach oczekiwania. Skukces! Cały czas twierdziły, że po 30! Kurde. Jakie to przykre. Wyć się chce.
Jutro wybieram się na rozmowę do wydziału skarg.
W każdym razie, dziękuję za wskazówki.
kpecak
Kuracjusz
Kuracjusz

kruszynka pisze:Kpecak wszyscy tutaj mają rację z koleżeństwa ja tylko dopiszę :weż zzaświadczenie od lekarza że brat potrzebuje opieki osoby drugiej(że Ty ją MU zapewnisz w trakcie pobytu sanatoryjnego) i nikt tam w NFZ łachy Ci nie robi :evil: Zadnych bombonierek bo Cię babsztyl wyrzuci z piętra :roll: :o :evil: I rzeczywiscie złóz to pismo do dyrektora NFZ lubelskiego .Po prostu powodzenia kolego nie daj się .NFZ-towski wyjazd jest słono płatny ,tym bardziej nikt nam łaski nie robi ,że nas wysle do dziury zabitej dechami .
Dzięki za radę!
Mój lekarz rodzinny, przy wypisywaniu skierowania powiedział, że nie ma takiej rubryki, by wpisać że potrzebuję dodatkowej opieki (to o mnie chodzi). Nie chce obecnie wydać mi zaświadczenia, bo nie wie jak je sformułować i czy jest jakiś sens, bo jeśli panie w nfz tak powiedziały i otrzymałem pismo o odmowie, to nic nie potrafi zrobić.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

kpecak powodzenia i napisz czy się udały negocjacje ok? :kwiat:
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

To spróbuj u specjalisty który cię prowadzi.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam, u nas wczoraj był nr 368 z reumatologii, wyjazd pewnie we wrześniu.Pozdrawiam.
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: jurek777 »

Witajcie :!: Grzegorz nie chcę Cię martwić,ale moja żona przy podobnym numerku otrzymała w ubiegłym tygodniu przydział do Ciechocinka-przełom pażdziernika/listopada :oops: Natomiast ja trzy tygodnie wcześniej dostałem Lądek od 16.09. do 07.10. :oops: :oops: :oops: Wnioski składaliśmy razem w marcu 2014 z prośbą o wspólny wyjazd.Wyszło inaczej z czego jestem :evil: :evil: :evil: Pozdrawiam :!: :!: :!:
kpecak
Kuracjusz
Kuracjusz

kruszynka pisze:kpecak powodzenia i napisz czy się udały negocjacje ok? :kwiat:
pozdrawiam
Witajcie.
Za radą anusia153 udałem się do wydziału skarg. Przemiła Pani. Dokładnie zagłębiła się w sprawę, lecz w zakresie jej obowiązków leży przyjmowanie skarg od świadczeniodawców i odesłała mnie do kierownika wydziału d. s. sanatoryjnych. Tam- również miła Pani M. wysłuchała mnie, mimo że było przed 16. Nie mogąc podważyć "decyzji" dyrektora zaleciła sporządzenia przez mojego rodzinnego zaświadczenia o konieczności opieki osoby drugiej.
Jutro "pobiegnę" tam i złożę to zaświadczenie. Może się uda....
Dziękuję Wszystkim za udzielenie wskazówek!
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Powodzenia kapecak
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Uda się kpecak uda , zobaczysz sprawa będzie załatwiona pozytywnie , czego Ci życzę serdecznie . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Oj kapecak po dobroci wiele można załatwić. Powodzenia.
ODPOWIEDZ